Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η υπερθερμία νέο όπλο που σκοτώνει τον καρκίνο

b1e47a45ddddd446be6ee77bd523fc56.w600.h340.z1 Η υπερθερμία νέο όπλο που σκοτώνει τον καρκίνο
Η μέθοδος για την αντιμετώπιση του καρκίνου που βασίζεται στην αύξηση της
θερμοκρασίας του σώματος, πέρα από το φυσιολογικό και που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ονομάζεται “υπερθερμία” και θεωρείται από τους επιστήμονες ως ένα από τα 4 βασικά όπλα στη μάχη κατά της επάρατης νόσου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η μέθοδος δεν έχει παρενέργειες και μάλιστα από τον περασμένο Νοέμβριο έχει αναγνωριστεί ως ιατρική πράξη από το Υπουργείο Υγείας.
Στην Αθήνα εφαρμόζεται στο Αττικόν νοσοκομείο ενώ και στη Θεσσαλονίκη εκτός από τα δύο ιδιωτικά κέντρα, θα εφαρμοστεί και στο ΑΧΕΠΑ αφού η διοίκηση προσανατολίζεται να προμηθευτεί ένα τέτοιο μηχάνημα. Το μηχάνημα της υπερθερμίας, δεν απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις, ούτε ειδική θωράκιση γιατί δεν εκπέμπει ακτινοβολία.



Με την υπερθερμία καταστρέφονται τα καρκινικά κύτταρα μέσω της αυξημένης θερμοκρασίας. Η μέθοδος εφαρμόζεται και τοπικά για να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ολοσωματικά για περιπτώσεις όπου τα καρκινικά κύτταρα έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα.

Στην τοπική εφαρμογή, η εφαρμοζόμενη υπερθερμία γίνεται κάθε 72 ώρες και με το ειδικό μηχάνημα ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος από το φυσιολογικό, στους 42 μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Στην ολοσωματική θεραπεία, η υπερθερμία γίνεται μια φορά κάθε 30 ημέρες επί τρεις συνεχόμενους μήνες. Σε αυτή την περίπτωση η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει στους 39 βαθμούς επί 3 – 4 ώρες, ή στους 41 για μια ώρα.

Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες που συνδυάζουν την υπερθερμία με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, επιβεβαιώνουν τη κοινή δράση όλων αυτών με εντυπωσιακά μάλιστα αποτελέσματα για τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής του ασθενούς. Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερες από 3.000 μονάδες υπερθερμίας και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες συνεδρίες με ογκολόγους και ακτινοθεραπευτές, που βοηθούν ασθενείς που πάσχουν από κάθε μορφής καρκίνου.
http://www.onlycy.com