Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες για επικίνδυνα email!

Τις τελευταίες μέρες πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν λάβει στο email τους, κάποιο “ύποπτο” μήνυμα που εμπλέκει τη Microsoft με σκοπό να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Η Microsoft εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με τη διακίνηση παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες την προώθησή τους και στη συνέχεια τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την Microsoft.


Φυσικά ο στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων δεν είναι άλλος από τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και όσα υποστηρίζονται στο περιεχόμενο αυτών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το email που φαίνεται να έχουν λάβει πολλοί χρήστες αναφέρει οτι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ’ αμοιβή και για να συμμετέχει ο χρήστης θα πρέπει να προωθήσει το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές του επαφές και στη συνέχεια να στείλει τα προσωπικά του στοιχεία για να μπορέσει η εταιρία να του στείλει την αμοιβή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Microsoft δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Τέλος προειδοποιεί όλους τους χρήστες οτι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

Πηγή: http://www.supercomments.gr