Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Τηλεόραση 55 ιντσών OLED και 84 ιντσών Ultra High Definition από την LG, στην CES 2012



Λευτέρη Ξυκομηνoύ
Η εταιρεία LG φαίνεται ότι επιστρέφει δριμύτερη στην επερχόμενη έκθεση τεχνολογίας για τους καταναλωτές ή αλλιώς CES 2012 (Consumer Electronics Show), που θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε και για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες περίπου, στο Σικάγο των Η.Π.Α..






Δύο εντυπωσιακές, απ' όσες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει προ της εκθέσεως, τηλεοράσεις της LG θα ελκύσουν τα βλέμματα των παρευρισκομένων: μία των 55 ιντσών και μία των 84 ιντσών.
Όπως καταλαβαίνετε, μόνο και μόνο από τη διαγώνια διάσταση των τηλεοράσεων, τα βλέμματα των επισκεπτών στο εκθεσιακό περίπτερο της LG θα μαγνητίζονται απευθείας, πόσο μάλλον όταν αυτά τα μοντέλα διαθέτουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, τα οποία μαρτυρούν κατά κάποιο τρόπο τις επιλογές για τηλεόραση που θα αντικρίζει μελλοντικά ο καταναλωτής στα ράφια των καταστημάτων.

Το μοντέλο των 55 ιντσών έχει πάνελ οθόνης (όπου αυτό ουσιαστικά ευθύνεται για την ποιότητα) τύπου OLED (Organic Light Emitting Diodes), προσφέροντας μεγαλύτερη χρωματική γκάμα και ευρύτερη γωνία θέασης, ενώ το μοντέλο των 84 ιντσών είναι μεν του κλασικού τύπου LCD, αλλά έχει ανάλυση οθόνης «επόμενης γενιάς»: 3840x2160 ή αλλιώς «4Κ» (δηλαδή τετραπλάσια ανάλυση από τη Full HD των 1920x1080 γραμμών).



Επιπλέον, η τηλεόραση OLED των 55 ιντσών έχει πάχος μόλις 5 χιλιοστά και η τηλεόραση 4K LCD διαθέτει τεχνολογία απεικόνισης 3D (διά του Film Pattern Retarder – FPR) και ειδικά γυαλιά άνευ μπαταριών και χαμηλού βάρους, για πιο άνετη και ξεκούραστη θέαση.

Τιμές φυσικά δεν έχουν ανακοινωθεί, καθώς οι παραπάνω συσκευές εκθέτονται για λόγους πρεστίζ και τεχνολογικής υπεροχής / επίδειξης της LG (κάτι για το οποίο ενδείκνυται η έκθεση CES 2012) και όχι ως προϊόντα που θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων απαραίτητα, χωρίς όμως να αποκλείεται εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.



Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση μία τεχνολογική πρόταση να έχει ανταπόκριση στην καταναλωτική αγορά, αν δεν δημιουργηθεί και διατεθεί κατάλληλο περιεχόμενο που να αναδεικνύει τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της, εν προκειμένω δηλαδή, τι να κάνουμε την Ultra High Definition ανάλυση των 3840x2160 γραμμών, αν δεν υπάρχουν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που να την εκμεταλλεύονται;



Υποσχόμενες οι προτάσεις τηλεοράσεων της LG, όμως θα «πείσουν» το καταναλωτικό κοινό, μόνο αν ξεκινήσει παράλληλα η διάθεση «4Κ» ταινιών / τηλεοπτικών εκπομπών – σειρών. Μέχρι τότε, όπως σοφά λέει και ο λαός μας: «φάτε μάτια ψάρια»...
zougla.gr