Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ένα pick-up από τη smart for-us...(a)

H smart παρουσιάζει το δικό της όραμα για ένα είδος αστικού pick-up μέσα από ένα concept car που θα αποκαλυφθεί στην έκθεση του Detroit στα μέσα Ιανουαρίου.

Με διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 3,547 μ. μήκος, 1.506 μ. πλάτος και 1.701 μ. ύψος, η smart παραδέχεται ότι το λιλιπούτειο concept μπορεί να μην έχει σχέση με τους χώρους που προσφέρει ένα τυπικό pick-up, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το for-us απευθύνεται σε όσους δίνουν έμφαση στο μικρό αποτύπωμα ενός αυτοκινήτου τόσο χωροταξικά όσο και περιβαλλοντικά.


Παρά τις προφανείς διαφορές με τα παραδοσιακά pick-up, το for-us διαθέτει κατά 61,3 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το γνώριμο fortwo αλλά και κατά 5 εκατοστά μεγαλύτερα μετατρόχια.

Παράλληλα, προκειμένου να στηρίξει την εικόνα του pick-up το διθέσιο for-us διαθέτει μια ηλεκτρικά συρόμενη θύρα στο πορτ μπαγκάζ και η οποία προεκτείνεται εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο αλλά και ευκολότερη πρόσβαση, στον διαστάσεων 0,9 τ.μ χώρο φόρτωσης.

Από πλευράς μηχανικού συνόλου το smart for-us αξιοποιεί τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που εφοδιάζει και την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του fortwo, απόδοσης περίπου 75 ίππων και 130 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 120 χλμ./ώρα ενώ οι δυνατότητες απόδοσης των μπαταριών ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τον κινητήρα ανέρχονται στις 17,6 kWh.
auto.in.gr