Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Νέο τσιπ-αστραπή από την Intel!

Το νέο τσιπ, με την ονομασία «Knights Corner», παρουσιάστηκε σε συνέδριο σούπερ-υπολογιστών στο Σιάτλ, σύμφωνα με το BBC. Τόσο ισχυροί επεξεργαστές χρησιμοποιούνται συνήθως σε πεδία που απαιτούν πολύπλοκους επιστημονικούς υπολογισμούς, όπως η πρόβλεψη του καιρού, η μοντελοποίηση μορίων στη χημεία και τη βιολογία ή η προσομοίωση αυτοκινητιστικών συγκρούσεων.
Το νέο τσιπ-αστραπή, που έχει πάνω από 50 πυρήνες ενσωματωμένους στο ίδιο τμήμα πυριτίου, λειτουργεί ως συν-επεξεργαστής, αναλαμβάνοντας ορισμένες από τις πιο πολύπλοκες εργασίες που πρέπει να εκτελέσει η κεντρική μονάδα επεξεργασίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το «Knights Corner», σύμφωνα με την εταιρία, είναι το πρώτο που υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία PCI Express 3.0, επιτρέποντας έτσι τη μεταφορά δεδομένων σε άλλες συσκευές με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 32 gigabytes το δευτερόλεπτο.
Η Intel ευελπιστεί ότι έως το 2018 θα έχει υπερ-εκατονταπλασιάσει τη σημερινή μέγιστη επεξεργαστική ισχύ, κάτι όμως που η ανταγωνίστρια εταιρία Nvidia δεν πιστεύει ότι θα συμβεί πριν το 2035.
techit.gr