Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το Inception γίνεται πραγματικότητα

Το Inception γίνεται πραγματικότητα
Πειράματα σε ανθρώπους ώστε να καταφέρουν να αντιλαμβάνονται ότι ονειρεύονται πραγματοποιεί ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Yale.


Στην ταινία Inception , βλέπαμε ανθρώπους που κατά την διάρκεια του ύπνου τους είχαν την ικανότητα να ελευθερώσουν το εγκέφαλό τους και να μπουν στο όνειρο κάποιου άλλου, και να “φυτέψουν” εκεί μια ιδέα.


Ερευνητές του πανεπιστημίου Yale, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να ελέγχουν τα όνειρα τους, μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες μέσα από αυτά.

Μια ομάδα λοιπόν, πειραματίζεται αυτή τη στιγμή, με το να εκπαιδεύει ανθρώπους, λέγοντας τους τι να ονειρεύονται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που ελέγχουν τα όνειρα τους μπορούν μέσα από αυτά να νιώσουν ευφορία , σαν να έχουν επιτύχει κάτι. Ωστόσο αυτό που υποστηρίζουν τώρα οι ερευνητές είναι ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν εργαλεία εκμάθησης.

Συγκεκριμένα οι διαυγείς ονειρευτές έχουν έφεση σε δραστηριότητες τζόγου, κατά τις οποίες λειτουργούν περιοχές του εγκεφάλου σχετικές με τη λήψη αποφάσεων.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι σύντομα θα μπορούν να βελτιώνουν τoν αυτοέλεγχό τους καθώς και τις ικανότητές τους στη λήψη αποφάσεων.
newsbomb