Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Νέοι Φωτονικοί Αισθητήρες στην ανίχνευση μαγνητικών πεδίων

Νέοι Φωτονικοί Αισθητήρες στην ανίχνευση μαγνητικών πεδίων
Στις πιο σημαντικές, νέες ανακαλύψεις στην Φωτονική επέλεξε ο διεθνής οργανισμός Optical Society of America, να συμπεριλάβει πρόσφατα επιστημονικά αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας του Δρ. Σταύρου Πισσαδάκη, Ερευνητή Β' Βαθμίδας του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ.

Συγκεκριμένα, τα επιστημονικά αποτελέσματα αυτά αφορούν στην ανάπτυξη Μαγνητο-ευαίσθητων Φωτονικών Διατάξεων σε Μικροδομημένες Οπτικές Ίνες, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στα διεθνούς κύρους περιοδικά Optics Express και Optics Letters.


Επιπλέον προβλήθηκαν και από τις παγκόσμιες επιστημονικές οργανώσεις Society of Photo-Optical Instrumentation Engineers (SPIE) και Materials Research Society (MRS).

Η συγκεκριμένη καινοτόμος τεχνολογία των Μαγνητο-ευαίσθητων Φωτονικών Διατάξεων αποτελεί καρπό πολύχρονης επιστημονικής προσπάθειας του Εργαστηρίου Φωτονικών Υλικών και Διατάξεων του ΙΗΔΛ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πειραματικής εργασίας έφερε σε πέρας ο διδακτορικός φοιτητής Alessandro Candiani σε συνεργασία με την επιστημονική συνεργάτιδα Δρ. Μαρία Κωνσταντάκη.
newsbomb