Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ
Ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους κρυβόταν κάτω από την Ιερουσαλήμ, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως περίεργα σχήματα λαξευμένα στην πέτρα.


Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σημάδια σχήματος V, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.


Τα σχήματα έχουν μήκος μισού μέτρου, ενώ το βάθος του χαράγματος στην πέτρα είναι 5 εκατοστών.

Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει χωρίς εξηγήσεις μπροστά στο εύρημα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν υποθέσεις.

Ο ένας εκ των δύο υπευθύνων της ανασκαφής, αρχαιολόγος Έλι Σούκρον, λέει: «Τα σημάδια είναι πολύ περίεργα και πολύ ενδιαφέροντα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Η ανασκαφή κάτω από την παλαιστινιακή γειτονιά Σίλουαν αποκάλυψε μια σειρά δωματίων. Στο πάτωμα ενός δωματίου βρέθηκαν τα σημάδια των οποίων η δημιουργία υπολογίζεται τουλάχιστον 2.800 χρόνια πριν.

Η μόνη αναφορά παρόμοιων συμβόλων υπάρχει στο χάρτη που είχε κατασκευάσει ένας Βρετανός εξερευνητής, μεταξύ του 1909 και 1911. Ο Montague Parker έψαχνε τους χαμένους θησαυρούς του Ναού του Σολομώντα, ο οποίος τοποθετείται στο παλαιό τμήμα της Ιερουσαλήμ. Ο Βρετανός είχε τοποθετήσει το σχήμα V σε κάποια υπόγεια κανάλια, όχι μακριά από την ανακάλυψη των αρχαιολόγων. Ωστόσο, η υπόγεια περιοχή που περιγράφει ο Parker δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
newsbomb