Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Εντοπίστηκαν τεράστιες μαύρες τρύπες

Εντοπίστηκαν τεράστιες μαύρες τρύπες
Τις μεγαλύτερες «μαύρες τρύπες» που εντοπίστηκαν ποτέ, κατάφεραν να ανακαλύψουν Αμερικανοί επιστήμονες.Οι μαύρες τρύπες υπολογίζεται ότι έχουν 10 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ηλίου. Το γεγονός αυτό μάλιστα, ανατρέπει τη θεωρία για τη δημιουργία και την εξέλιξη των κοσμικών αντικειμένων.

Η πρώτη μαύρη τρύπα εντοπίστηκε στο κέντρο του γαλαξία NGC 3842 και άλλη μία στο κέντρο του NGC 4889, που έχουν μάζα 9,7 δισ. ηλιακές μάζες και απέχουν 310 εκατ. έτη φωτός από τον δικό μας.

Να σημειωθεί εδώ πως οι περισσότεροι από τους γαλαξίες, στο κέντρο τους διαθέτουν μαύρη τρύπα. Οι συγκεκριμένες τρύπες όμως, είναι τόσο μεγάλες που ξεπερνούν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τις μαύρες τρύπες των γαλαξιών.

Μάλιστα, οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ανακάλυψη αυτών των δύο μαύρων τρυπών, αναμένεται να δώσει φως στο φαινόμενο των μαύρων τρυπών των γαλαξιών. Μάλιστα, πολλοί πιστεύουν πια ότι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν έναν μεγάλο γαλαξία και τη μαύρη τρύπα του, διαφέρουν κατά πολύ με τους παράγοντες που επηρεάζουν τους μικρότερους γαλαξίες.
newsbomb