Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι Νοτιοκορεάτες έφτιαξαν το Osprey… σε UAV!



Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει η αμυντική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, το οποίο αφορά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κλίνοντος στροφείου, το οποίο μοιάζει… σκανδαλιστικά με το αμερικανικό V-22 Osprey!
Θα είναι το ταχύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV: Unmanned Aerial Vehicle) παγκοσμίως και θα έχει τη δυνατότητα κάθετης απο-προσγείωσης, αφού οι πτέρυγές του μπορούν να είναι γυρισμένες προς τα πάνω για να απογειωθεί ή να προσγειωθεί και να πάρουν κλίση μπροστά για να αποκτά τη δυνατότητα κίνησης και την εμβέλεια – ταχύτητα αεροσκάφους τζετ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, το πρωτοποριακό UAV αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα από το 2002 από το Κορεατικό Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Έρευνας (Korea Aerospace Research Institute), σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό ιδιωτικών εταιριών και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων. Θα είναι το ταχύτερο UAV στον κόσμο με δυνατότητα κίνησης με ταχύτητα 400 χιλιομέτρων ανά ώρα, τη στιγμή που το ταχύτερο UAV σήμερα θεωρείται το αμερικανικό Predator που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 217 χιλιομέτρων ανά ώρα (η συνήθης ταχύτητα για τη μεγιστοποίηση των ωρών παραμονής στον αέρα [cruising speed] ανέρχεται σε 135 χιλιόμετρα).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, οι ερευνητές έχουν πλέον επικεντρώσει την προσοχή τους στο να μειώσουν τις διαστάσεις του UAV στο 60% του συνολικού όγκου του, το οποίο σήμερα είναι πέντε μέτρα μήκος και επτά μέτρα πλάτος, με τελικό στόχο να μειωθεί το βάρος του που σήμερα ανέρχεται σε περίπου έναν τόνο.

Η όλη σύλληψη έχει εξάψει τη φαντασία πολλών με αποτέλεσμα να θεωρείται ως ιδανικό πρόπλασμα προσωπικού αεροχήματος για το μέλλον το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιείται χωρίς να απαιτείται αεροδρόμιο ή ελικοδρόμιο, απλά να το προσγειώνεις και να απογειώνεσαι από την… αυλή του σπιτιού σου!

Η μαζική παραγωγή του UAV αναμένεται να ξεκινήσει σε λιγότερο από τρία χρόνια, ενώ σύμφωνα με το υπάρχων χρονοδιάγραμμα, η φάση της ανάπτυξης θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο του 2012.

defencepoint