Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η Google ετοιμάζει cloud gaming

Google ήδη αναπτύσσει έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο παιχνιδιών για τον Chrome, και σύμφωνα με το Edge, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι αρκετά φιλόδοξα.

Από τη μεριά της η εταιρεία, σύμφωνα με το proho.gr, δηλώνει ότι εργάζεται σε ένα είδος OnLive streaming game υπηρεσίας για τον Chrome, και πως θα προστεθεί στον browser υποστήριξη για gamepad, κάμερα και μικρόφωνο κάποια στιγμή στις αρχές του 2012.
Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες streaming μετάδοσης θα υποστηρίζονται από το WebRTC, μία εφαρμογή βιοντεοκλήσεων ανοιχτού κώδικα. Το σίγουρο είναι ότι η Google θα πρέπει να έρθει σε επαφές με διάφορες εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών ώστε να καταφέρει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο ανταγωνίσιμο προϊόν.

Να σημειώσουμε, ότι σε περίπτωση που ο Chrome λάβει αυτές τις αναβαθμίσεις, ιδιαίτερα εκείνες της εγγενούς υποστήριξης περιφερειακών, τότε θα αρχίσει να κινείται πιο κοντά στο πρότυπα ενός λειτουργικού συστήματος. Προς το παρόν δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες, για το πότε και το ποιες από τις αναβαθμίσεις αυτές πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους.
real.gr