Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σαράντα χρόνια μετά, η ΝΑΣΑ ανακάλυψε τα "ίχνη" των αστροναυτών στη Σελήνη!

Συντάκτης: Κώστας Χαρδαβέλλας


Το πρόγραμμα "Απόλλων" της NASA, ξεκίνησε το 1967 και είχε ως βασικό στόχο την αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60.

Πράγματι στις αρχές της δεκαετίας του '70, δώδεκα συνολικά αστροναύτες περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης, όσοι δηλαδή πήραν μέρος στις αποστολές "Απόλλων" που τα κατάφεραν- με πιο πολυσυζητημένη εκείνη την ιστορική με τον αριθμό 11, το καλοκαίρι του 1969, η οποία αποτελεί από τότε ένα από τα αγαπημένα θέματα των "θεωριών συνωμοσίας" ανά τον κόσμο.


Η διαφωνία "πάτησε δεν πάτησε ο άνθρωπος στο φεγγάρι" κράτησε για πολλά χρόνια, μέχρι που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο ντοκουμέντο που φιλοδοξούσε να δώσει τέλος στην αμφισβήτηση

Κατέγραψαν τα ίχνη των αστροναυτών σαράντα χρόνια μετά!

Σήμερα, 4 ολόκληρες δεκαετίες μετά, μία σειρά από φωτογραφίες του δορυφόρου Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) που βρίσκεται σε τροχιά στην Σελήνη και την εξερευνά από το 2009, έρχεται να εξαφανίσει κάθε αμφιβολία και για τις αποστολές "Απόλλων" 12, 14 και 17!

Σύμφωνα με την NASA, ο δορυφόρος έχει εντοπίσει εδώ και δύο χρόνια τα σημεία αλλά με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε πλέον να δούμε με λεπτομέρειες το πού ακριβώς προσεδαφίστηκαν και κινήθηκαν οι επανδρωμένες αποστολές της NASA ! Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, στις εικόνες διακρίνονται καθαρά τα ίχνη των προσεδαφίσεων, τα μονοπάτια που δημιούργησαν οι αστροναύτες με τους τροχούς των οχημάτων που χρησιμοποίησαν στα σημεία που εξερεύνησαν αλλά ακόμη και τα ίχνη από τις πατημασιές τους!

Καταιγισμός "ντοκουμέντων" από τη NASA!

Αν και ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν πως το 1969 ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ όντως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε πάνω στη Σελήνη, ομολογώ ότι μου δημιουργεί έναν προβληματισμό ο καταιγισμός "αποδείξεων" με τις οποίες μας "βομβαρδίζει" η NASA τα τελευταία δύο χρόνια!

Δηλαδή μετά από 40 χρόνια έντονης αμφισβήτησης, ξαφνικά εμφανίστηκαν όλα εκείνα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι άνθρωποι (και συγκεκριμένα οι αμερικανοί για να μην ξεχνιόμαστε) κατάφεραν πράγματι να πατήσουν στο φεγγάρι! Αναρωτιέμαι επίσης αν όσοι αμφισβητούν το γεγονός, θα επηρεαστούν έστω και στο ελάχιστο από τα νέα ντοκουμέντα!

Πέρα από την παραπάνω παρατήρηση πάντως, αξίζει να δείτε με τα μάτια σας τα "ίχνη των αστροναυτών στη Σελήνη" στο βίντεο που ακολουθεί.

Κώστας Χαρδαβέλλας