Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος μας έφτασε τα όρια της εξέλιξής του Διαβάστε περισσότερα... http://texnologiatoyayrio.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html#ixzz1WQpI8bHo Under Creative Commons License: Attribution

Μετά από τόσες ανακαλύψεις και εφευρέσεις, μήπως ήρθε ο καιρός να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι είναι πιθανό η ανθρώπινη νοημοσύνη να έφτασε στο τέλμα της;

Σύμφωνα με μία μερίδα επιστημόνων, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έφτασε στο αποκορύφωμά του και είναι πλέον φυσικά αδύνατο να γίνουμε εξυπνότεροι.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι για να μπορέσει να αναπτυχθεί περεταίρω, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, θα χρειαστεί τεράστια ποσά ενέργειας και οξυγόνου, κάτι που το σώμα μας δεν μπορεί, απλά, να του προσφέρει με την δεδομένη μορφολογία του.

Ερευνητές του πανεπιστήμιου του Cambridge , ανέλυσαν την δομή του εγκεφάλου και υπολόγισαν πόση ενέργεια καταναλώνουν τα εκεί κύτταρα.

Στη συνέχεια απέδειξαν ότι για να επιτελέσει τις διάφορες λειτουργίες χρειάζεται ενέργεια και οι μέχρι τώρα ενεργειακές απαιτήσεις ίσα που καλύπτονται. Για να μπορέσει να αναπτυχθεί περεταίρω, θα χρειαστεί περισσότερο όγκο πληροφοριών που όμως για να τις επεξεργαστεί θα χρειαστεί και περισσότερη ενέργεια, κάτι που το σώμα μας δεν είναι σε θέση να του παρέχει.

Μία άλλη μερίδα επιστημόνων θεωρεί ότι η νευρική «καλωδίωση» του εγκεφάλου που συνδέει τις διάφορες περιοχές είναι ήδη βέλτιστα πλέον σχεδιασμένο, οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διασύνδεσης αυτών των περιοχών.

Μία μελέτη έχει αποδείξει ότι ο ρυθμός αποστολής των διαφορικών νευρικών σημάτων ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ γρηγορότερος από ότι στους υπόλοιπους, και για άλλη μια φορά αν και με διαφορετική θεωρία, τίθεται θέμα ενεργειακών πόρων. Για να επιταχυνθεί η επικοινωνία, χρειάζεται ενέργεια, που όπως ήδη έχουμε πει είναι αδύνατο να του παράσχουμε.


texnologiatoyayrio