Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Απέτυχε η δοκιμή του Φάλκον

Σε αποτυχία κατέληξε η χθεσινή δοκιμή του ταχύτερου (και ιδιαίτερα διαφημισμένου) αεροσκάφους στον κόσμο, που θα κάνει την απόσταση Λονδίνο - Σίδνεϊ μέσα σε μία ώρα, την οποία πραγματοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πρόκειται για το μη επανδρωμένο σκάφος Falcon HTV-2, το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 20πλάσια από αυτήν του ήχου, ενώ αντέχει σε θερμοκρασίες σχεδόν 2.000 βαθμών Κελσίου!
Το μήκους 4 μέτρων αεροσκάφος τοποθετήθηκε σε έναν πύραυλο Minautor IV, ο οποίος το μετέφερε στο Διάστημα και από εκεί ξεκίνησε την πτήση του με ταχύτητες Mach 22. Ομως, κάπου εκεί φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά, αφού η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε καθώς αυτό κατευθυνόταν προς την ατόλη Κουατζαλέιν στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου είχε σχεδιαστεί να πέσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (DARPA), η οποία έχει αναπτύξει και το εν λόγω αεροσκάφος, "χάθηκε η επικοινωνία και η τηλεμετρία (μετάδοση δεδομένων που συλλέγονται κατά την πτήση)".

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο και οπλισμό βάρους 450 κιλών, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει ακόμη και πυρηνική βόμβα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ