Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ν.Υόρκη-Λ.Άντζελες σε μόλις 12 λεπτά!

Η διάσημη υπηρεσία DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) του αμερικανικού Πενταγώνου, που προωθεί ερευνητικά έργα υψηλής τεχνολογίας με στρατιωτικές εφαρμογές ,πραγματοποιεί σήμερα το δεύτερο τεστ πτήσης ενός μη επανδρωμένου υπερηχητικού αεροσκάφους-ανεμοπλάνου. Στόχος είναι να δοκιμαστούν στην πράξη νέες τεχνολογίες, ώστε να κατασκευαστεί ένα νέο βομβαρδιστικό-αστραπή, που σχεδιάζεται να πετάει με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου.

Το αεροπλάνο, με την ονομασία Falcon (Γεράκι) Hypersonic Technology Vehicle 2, σύμφωνα με τις βρετανικές "Γκάρντιαν" και "Ντέιλι Μέιλ", θα απογειωθεί από τη στρατιωτική βάση Βάντερμπεργκ της Καλιφόρνιας και θα μεταφερθεί σε μεγάλο υψόμετρο πάνω σε ένα πρώην βαλλιστικό πύραυλο "Μινώταυρο 4", και μετά την απελευθέρωσή του αναμένεται να αναπτύξει ταχύτητα περίπου 21.000 χιλιομέτρων την ώρα ή σχεδόν έξι χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.


Με αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα θα μπορούσε να διασχίσει τις ΗΠΑ από την μια άκρη ως την άλλη ,Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες, σε λιγότερο από 12 λεπτά ,αντί πέντε ωρών περίπου που χρειάζεται ένα συμβατικό αεροπλάνο τζετ, ή να κάνει τη διαδρομή Λονδίνο-Σίδνεϊ σε λιγότερο από μια ώρα.
zougla