Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τα... X-Files του έχασε ο αυστραλιανός στρατός


Τους φακέλους των περιστατικών εμφάνισης Α.Τ.Ι.Α. (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) έχασε το υπουργείο εθνικής άμυνας της Αυστραλίας.
Όπως έγραψε σήμερα αυστραλιανή εφημερίδα “Sydney Morning Herald” ο στρατός της χώρας έχει χάσει τους φακέλους με τα στοιχεία κάθε εμφάνισης αντικειμένου άγνωστης ταυτότητας στη χώρα.

Η εφημερίδα είχε υποβάλει επίσημο αίτημα το οποίο στα πλαίσια του νόμου περί 'Ελευθερίας της Πληροφορίας” στη χώρα δέσμευε το υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά X-Files της.


Το υπουργείο έψαξε και ξαναέψαξε για δύο ολόκληρους μήνες και τελικά η επίσημη ανακοίνωση του ήταν “οι φάκελοι δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούν και σύμφωνα με την διοίκηση της Αεροπορίας θα πρέπει να θεωρηθούν χαμένοι”.

Ο μοναδικός φάκελος που βρέθηκε είχε θέμα “Αναφορά Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων/Περίεργα Περιστατικά και Φαινόμενα στο Γουμέρα” και αφορούσε το πεδίο στρατιωτικών δοκιμών στο κέντρο της αυστραλιανής ερήμου.

Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά ότι οι υπόλοιποι φάκελοι κατά πάσα πιθανότητα χάθηκαν ή έχουν σκόπιμα καταστραφεί, γεγονός που θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα συνωμοσιολογίας.  

Το περιεχόμενο του είναι αναφορές και πρόχειρες συνεντεύξεις ανθρώπων που είδαν Α.Τ.Ι.Α. Κοντά στην πόλη Γουμέρα στην Νότια Αυστραλία, αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές.
O αυστραλιανός στρατός είχε από το 2000 αποφασίσει να μην δέχεται πλέον αναφορές Α.Τ.Ι.Α. και παρέπεμπε τους πολίτες στην αστυνομία.
enet