Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Φήμες: Τελική έκδοση των Windows 8 τον Απρίλιο 2012;


 Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 12:35
Μετά την αρκετά ελκυστική και πολλά υποσχόμενη για την μελλοντική επιτυχία – αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό, παρουσίαση της νέας πρότασης Λειτουργικού Συστήματος από την Microsoft, ο λόγος φυσικά για τα καινούρια Windows 8 που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, η «όρεξη» του ενδιαφερόμενου κοινού όπως είναι λογικό και επόμενο, έχει γιγαντωθεί. 


Τα νέα παράθυρα εντυπωσιάζουν κυρίως για τις δύο νέες κατευθύνσεις που έχουν υιοθετήσει, η μία από μεριάς λογισμικού και η άλλη από μεριάς υποστήριξης τσιπ (hardware), εν προκειμένω ένα διπλό περιβάλλον αισθητικά (το γνωστό των Windows και ένα πιο φιλικό προς τις ταμπλέτες) και την υποστήριξη τσιπ αρχιτεκτονικής ARM (που βρίσκονται κατά κόρον σε ταμπλέτες / κινητά τηλέφωνα).



Εμφανώς η Microsoft έχει ρίξει πολλή δουλειά, κάτι το οποίο είναι έκδηλο στην γενικότερη αίσθηση χρήσης του νέου περιβάλλοντος, την αμεσότητά του αλλά και την ευκολία χειρισμού, προφανώς γιατί έχει αντιληφθεί ότι με τις υπάρχουσες προτάσεις – προϊόντα που διαθέτει δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διεισδύσει στην αγορά των ταμπλετών επαρκώς. Πότε όμως θα αφιχθούν τα νέα «παράθυρα»;

Κατά την Mary Jo Foley και τις αξιόπιστες πηγές της, μια βετεράνος αρθρογράφος για τα δρώμενα της τεχνολογίας (και συγγραφεύς), η οποία έχει δώσει έμφαση στα τεκταινόμενα εντός και εκτός της Microsoft, όλες οι διαφορετικές μορφές των Windows 8 (για τσιπ ARM, x86 και την ειδική μορφή για Server) θα φτάσουν στην τελική έτοιμη-προς-μαζική-παραγωγή έκδοση (RTM – Release To Manufacture) τον Απρίλιο του 2012. Υπενθυμίζουμε ότι, για τα προϊόντα της Microsoft, το τελικό στάδιο στην ροή ανάπτυξης όπως είναι το RTM, σημαίνει την τελική έκδοση που θα λάβουν στα χέρια τους οι καταναλωτές, για αυτό και έχει πάρει πορεία προς μαζική παραγωγή.



Με λίγα λόγια, τα Windows 8 (κατά την Mary Jo Foley πάντα και τις πηγές της) θα ολοκληρωθούν - και ως συνήθως διατεθούν μέσω όχι και τόσο νόμιμων «οδών» για όσους «ψάχνονται» να τα δοκιμάσουν πρώτοι - σε δέκα μήνες περίπου. Μέχρι τότε, ευχόμαστε στην Microsoft να μην «πετσοκόψει» κάτι από αυτά που έχει επιδείξει έως τώρα ή να διαφοροποιήσει (προς το χειρότερο) κάποιες από τις εύχρηστες λειτουργίες και δυνατότητες του νέου περιβάλλοντος των Windows 8, καθώς τα νέα παράθυρα ίσως πραγματικά να πείσουν το κοινό, ότι η Microsoft επιτέλους προσπαθεί να φέρει το δημοφιλές Λειτουργικό Σύστημα, στη σύγχρονη εποχή και τις ανάγκες που επιτάσσονται από αυτή (όπως οι ταμπλέτες, το «πλέξιμο» ενός περιβάλλοντος – προγραμμάτων με το Διαδίκτυο και φυσικά την ευκολία χειρισμού).

Μόνο να κάνει κάτι και με τις «τρύπες» που αφήνουν ελεύθερους τους δήθεν «προγραμματιστές» (και είμαστε ευγενικοί) να παραβιάζουν μέσω κακόβουλου λογισμικού το σύστημα του κάθε χρήστη.
zougla