Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Χάκερ χτύπησαν και τη CIA


Η ομάδα χάκερς Lulz Security ισχυρίζεται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι εισέβαλε και έθεσε για λίγα λεπτά εκτός λειτουργίας την επίσημη ιστοσελίδα της CIA.
Η ίδια ομάδα χάκερς είχε προ ημερών πραγματοποιήσει επιθέσεις στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε αντίστοιχες εισβολές σε διάφορους επιχειρηματικούς κολοσσούς.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι Lulz Security, είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους υποστηριχτές τους προκειμένου να τους προτείνουν πιθανούς στόχους.

Για μερικά λεπτά το www.cia.gov δεν ήταν διαθέσιμο, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτό αποδίδεται πράγματι σε μια διαδικτυακή επίθεση ή για το εάν συνέβη λόγω φόρτου καθώς πολλοί ήταν οι περίεργοι που έμπαιναν στην ιστοσελίδα προκειμένου να δουν εάν όντως δέχθηκε επίθεση χάκερς.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση στο Τwitter. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα Lulz Security έχει επιτεθεί στη Sony, στη Nitendo, σε διάφορα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ακόμη και στην αμερικανική Γερουσία.
Εκπρόσωπος της CIA περιορίστηκε να δηλώσει ότι η υπηρεσία εξετάζει τις σχετικές αναφορές.
Η ομάδα χθες άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τους οπαδού της μέσω ειδικής τηλεφωνικής γραμμής με αμερικανικό κωδικό κλήσης και το διακριτικό της φωνής στον τηλεφωνητή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν η βαριά γαλλική προφορά.
Η "οργάνωση" των χάκερς έχει δικαιολογήσεις τις επιθέσεις της λέγοντας ότι οι στόχοι της δρουν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών και των καταναλωτών.
enet