Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ανακύκλωση συσκευών στη Θεσσαλονίκη


 Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011, 05:48
Το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 9 το πρωί συνεργείο και κλιμάκιο από το Γραφείο Ανακύκλωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην παραλία, στο ύψος του αγάλματος Κ. Καραμανλή, όπου σε ειδικό σταντ υπάλληλοι θα καταγράφουν στοιχεία των δημοτών για ραντεβού για την αποκομιδή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αυθημερόν παραλαβής ανακυκλώσιμων συσκευών.


Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανακύκλωσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει με επιτυχία και στην εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με ολοένα εντεινόμενους ρυθμούς, με βασικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, συγχρόνως υλοποιεί την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

Το 2009 με 251 τόνους ανακυκλώσιμων συσκευών και τους πρώτους μήνες του 2011 με 68 τόνους κατέχει σταθερά τα σκήπτρα και την πρωτιά μεταξύ των ΟΤΑ.

Συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων συσκευών πραγματοποιείται άμεσα από ειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Ανακύκλωσης και με ένα τηλεφώνημα στο 15192 ή στο 2310 512085 και 2310494507, οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που αφορά τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές δηλαδή, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα εξαρτήματα τους, παλαιά ψυγεία, κουζίνες, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, συσκευές τηλεπικοινωνίας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου, συσκευές αυτόματης διανομής, φωτιστικά είδη, λαμπτήρες φθορισμού και άλλα.
zougla