Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αντιμετώπιση του ανευρύσματος με "κόλλα"


Γιατροί και ασθενείς δηλώνουν ενθουσιασμένοι σχετικά με καινοτόμο νέα αγωγή κατά των ανευρυσμάτων. Πρόκειται για μια κόλλα. Ερευνητές δοκίμασαν την ουσία που μοιάζει με σούπερ κόλλα που ονομάζεται Onyx, και δηλώνουν οτι πρόκειται για λογική εναλλακτική λύση στη συμβατική χειρουργική αντιμετώπιση.

Στην περίπτωση της ασθενούς στην οποία δοκιμάστηκε η κόλλα, πέτυχε η αγωγή. Ο νευροχειρούργος της δήλωσε ότι χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος. Όταν διαρραγεί το ανεύρυσμα προκαλεί μαζική εγκεφαλική αιμορραγία. Στην περίπτωση που συνέβαινε, η ασθενής θα είχε 50 έως 60% πιθανότητες θνησιμότητας ή αναπηρίας.


Οι γιατροί εγχέουν την κόλλα στον εγκέφαλο μέσω ενός καθετήρα που εισέρχεται στη βουβωνική περιοχή. Όταν φτάσει στο ανεύρυσμα, η κόλλα στερεοποιείται δυναμώνοντας τα τοιχώματα του αγγείου για να εμποδιστεί η διαρροή αίματος.

Ο Koebbe δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλη εξέλιξη. Πρόκειται για ‘γέμισμα’ του ανευρύσματος. Είναι επίσης γρήγορη τεχνική. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης ασθενούς χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr/real