Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το αγόρι - μαγνήτης


Ο μικρός της φωτογραφίας, ονομάζεται Ιβάν Στοϊλίκοβιτς και κατάγεται από την Κροατία. Η οικογένειά του υποστηρίζει πως το σώμα του λειτουργεί σαν μαγνήτης για τα μεταλλικά αντικείμενα και μπορεί να μεταφέρει συνολικό βάρος 25 κιλών «κολλημένο» πάνω του!

Ο εξάχρονος Ιβάν δεν χρειάζεται να καταβάλει καμία προσπάθεια, αρκεί μόνο να σηκώσει τη μπλούζα του και το σώμα του τραβάει πάνω του από μαχαιροπίρουνα μέχρι τηγάνια.


Η περίπτωσή του Ιβάν δεν είναι μοναδική και όπως λένε οι ειδικοί, τα περισσότερα παρόμοια περιστατικά «μαγνητικών» ανθρώπων, εξηγούνται από τους νόμους της φυσικής και της τριβής.

«Οι άνθρωποι- μαγνήτες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως την έλλειψη τριχοφυΐας ή το γεγονός ότι στέκονται πάντα κάθετα με το έδαφος, γεγονός που κάνει το «έργο» τους ευκολότερο καθώς δεν υπόκεινται στο γήινο μαγνητικό πεδίο που «τραβάει» προς τα κάτω τα αντικείμενα που κολλάνε πάνω τους», υποστηρίζουν.

Σε ότι αφορά τον Ιβάν Στοϊλίκοβιτς πάντως, η γιαγιά του ισχυρίζεται ότι ο εγγονός της διαθέτει και θεραπευτικές ικανότητες. «Κάθε φορά που κάποιος από την οικογένεια πονάει, ζητάμε από τον Ιβάν να βάλει τα χέρια του στο σημείο και αμέσως ο πόνος περνάει», λέει.

πηγή: pyles.tv