Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ξεκινάει η ευρεία διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης του Microsoft Office 365


Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, την ευρεία διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του Microsoft Office 365. To Office 365 αποτελεί τη νέα υπηρεσία της εταιρείας στο cloud («σύννεφο» - η χρήση εφαρμογών δια απομακρυσμένων υπολογιστών μέσω Διαδικτύου), η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους.


Η διάθεση της beta έκδοσης του Office 365, για περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, άρχισε το περασμένο έτος, προσφέροντας στους χρήστες μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία στο cloud, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online. Την beta έκδοση, η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη σε 38 χώρες και 17 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας, μπορούν πλέον να δοκιμάσουν εκατομμύρια χρήστες και με αυτόν τον τρόπο να γνωρίσουν το Office 365.

Επιπλέον, η Microsoft παρουσίασε σήμερα την υπηρεσία Office 365 Marketplace, η οποία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν ευκολότερα εφαρμογές και υπηρεσίες των συνεργατών της εταιρείας για το Office 365.

Εργασία από οπουδήποτε


Από την έναρξη της διάθεσης του Office 365, περισσότεροι από 100.000 οργανισμοί, από ανεξάρτητους επαγγελματίες μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά τη νέα αυτή υπηρεσία, ενώ σημειώνεται ότι το 70% αυτών είναι μικρές επιχειρήσεις.

«Εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Shell και η DuPont, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τεχνολογίες του Cloud. Τώρα με το Office 365 διαθέτουμε τα ίδια οφέλη που προσφέρουν αυτές οι τεχνολογίες ακόμα και στις μικρές επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να επιτύχουν τους στόχους τους» δήλωσε ο Kirk Koenigsbauer, Corporate Vice President, Microsoft Office Division Product Management Group.

Με το Office 365, η μετάβαση στο cloud δεν απαιτεί από τους χρήστες να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, καθώς η νέα υπηρεσία βασίζεται σε οικεία, κορυφαία εργαλεία, που ενισχύουν την παραγωγικότητα και τα οποία οι χρήστες γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να συνεργάζονται με άλλους ευκολότερα, μέσω οποιασδήποτε συσκευής ή κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας οικείες εφαρμογές, όπως το δημοφιλές Office. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εξασφαλίζουν την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τον έλεγχο που χρειάζονται στο cloud.

Office 365 Marketplace

Το Office 365 Marketplace διευκολύνει την εύρεση εφαρμογών και υπηρεσιών για τους χρήστες που επιθυμούν να επεκτείνουν ή να εξατομικεύσουν το Office 365. Το Marketplace είναι από σήμερα διαθέσιμο, προσφέροντας περισσότερες από 100 εφαρμογές και 400 επαγγελματικές υπηρεσίες, οι οποίες θα εμπλουτίζονται διαρκώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές και υπηρεσίες, παρέχονται από μία «κοινότητα» περισσότερων από 16.000 συνεργατών της Microsoft.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το Office 365 Marketplace στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://pinpoint.microsoft.com/el-GR/default.aspx, ενώ οι συνεργάτες της Microsoft που επιθυμούν να υποβάλουν νέες εφαρμογές ή λύσεις, θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:http://office365.pinpoint.microsoft.com/en-US/getlisted .

Σχετικά με το Office 365


Με το Office 365, οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την οργάνωση και τη λειτουργίας τους, χρησιμοποιώντας τα Office Web Apps, το Microsoft Exchange Online, το Microsoft SharePoint Online, το Microsoft Lync Online, καθώς και ένα εξωτερικό website, αποκτώντας την υπηρεσία μέσα σε μόνο 15 λεπτά και με κόστος 5,25 € ανά χρήστη, ανά μήνα.
Το Office 365 προσφέρει ένα εύρος επιλογών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνητικούς οργανισμούς, με τιμή εκκίνησης από 4,5 € ανά χρήστη, ανά μήνα (η τιμή μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών), για βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. To Office 365 για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα αγοράς του Microsoft Office Professional Plus για desktop, βάσει ενός πλάνου χρονοχρέωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Επιπλέον, με 22,75 € ανά χρήστη, ανά μήνα (η τιμή μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών), οι οργανισμοί μπορούν να έχουν το Office Professional Plus μαζί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φωνητικό ταχυδρομείο (voicemail), κοινωνική δικτύωση για επιχειρήσεις (enterprise social networking), υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), διαδικτυακές πύλες (Web portals), extranets, τηλεδιάσκεψη (videoconferencing), διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη (Web conferencing), τηλεφωνική υποστήριξη σε εικοσιτετράωρη βάση (24/7 phone support), άδειες χρήσης για χρήση των εφαρμογών on-premises (on-premises licenses) και πολλά άλλα.

Διαθεσιμότητα προϊόντος

Οι πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την beta του Office 365, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να συνεχίσουν τη χρήση του προϊόντος, όταν θα διατεθεί η τελική έκδοση εντός του 2011, αξιοποιώντας τους λογαριασμούς που ήδη έχουν από τη δοκιμαστική περίοδο . Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να εξασφαλίσουν τη beta του Office 365, η οποία πλέον διατίθεται ευρέως, και να μάθουν περισσότερα για την υπηρεσία στο http://www.microsoft.com/el-gr/office365 (για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) και στοhttp://www.microsoft.com/el-gr/office365/enterprise/hosted-software.aspx(για μεγάλες επιχειρήσεις), ή να παρακολουθήσουν τις τελευταίες πληροφορίες και εξελίξεις μέσω Twitter (@Office365), στο Facebook (Office 365) και στο Office 365 blog στη διεύθυνση http://community.office365.com .
zougla.gr