Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ο νέος σκαραβαίος σε αποκλειστικότητα!

Ο νέος σκαραβαίος σε αποκλειστικότητα!
Η Volkswagen παρουσίασε με περηφάνια το νέο Beetle της στην αυτοκινητιστική έκθεση της Σαγκάη και εμείς έχουμε πολλούς λόγους να ρίξουμε μια ερευνητική ματιά εντομολόγου. Το νέο beetle, ακολουθεί τη ρετρό γραμμή των προηγούμενων μοντέλων με μερικές λεπτές διαφοροποιήσεις. Το μοντέλο θυμίζει έντονα το πρωτότυπο beetle και το ragster του 2005, μόνο που είναι κατά 152mm μακρύτερο, κατά 84 mm πλατύτερο ενώ η οροφή του είναι 12 χιλιοστά χαμηλότερη.


Το νέο μοντέλο της VW θα κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις, όσον αφορά το εσωτερικό του: beetle, sport και design. Παράλληλα, στο νέο beetle, θα μπορεί κανείς να βρει πρόσθετο εξοπλισμό όπως σύστημα πλοήγησης, πανοραμική ηλιοροφή και LED φώτα ημέρας. Η χωρητικότητα, έχει επίσης αναβαθμιστεί στα 310 λίτρα, από τα 209, της προηγούμενης έκδοσης. Τέλος, θα υπάρξουν τέσσερις εκδόσεις αναφορικά με τα κυβικά του νέου σκαραβαίου: 1.2-, 1.4-, 2.0- και η έκδοση «bluemotion» στα 1.6-.

Η εταιρία είχε από το 2010 σταματήσει τη παραγωγή του προηγούμενου μοντέλου, το οποίο σημειωτέον, είχε πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο κομμάτια κατά τη διάρκεια της 12 ετούς παραγωγής του. Το νέο beetle θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: The Telegraph/ iefimerida.gr