Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πετάξτε με τη βοήθεια του νερού…


Κάθε άνθρωπος έχει ονειρευτεί πως μπορεί να πετάξει σαν τους αγαπημένους του σούπερ ήρωες.

Πλέον, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χάρη στο νέο Jetlev – Flyer, μια μηχανή βγαλμένη από το μέλλον…

Ο Καναδός μηχανικός Ρέιμοντ Λι, κατάφερε να σχεδιάσει μια μηχανή η οποία αντλεί ενέργεια από νερό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πετάξουν σε ύψος 30 μέτρων, αναπτύσσοντας ταχύτητα που φτάνει τα 22mph.


Πλέον, οι οπαδοί του …Σούπερμαν, ή ακόμα και του Τζέιμς Μποντ, θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν σαν τα ινδάλματά τους, χάρη στο μηχάνημα που κοστίζει 110.000 δολάρια.

Η συσκευή δοκιμάστηκε στις ακτές του Μαϊάμι και πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τον πιλότο της να πραγματοποιεί πτήση πάνω από το νερό.
Ο κινητήρας του μπορεί να διπλασιάσει την ισχύ της μηχανής, όταν αυτή μετατρέπεται σε μηχανή επίπλευσης. Φοριέται σαν σακίδιο στην πλάτη και έχει δύο μοχλούς οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τους χρήστες της ως τιμόνι, ενώ υπάρχει και ένα δεκάμετρο λάστιχο, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να αρχικά να «τραβάει» νερό και έπειτα να το αποβάλει, δίνοντας έτσι ισχύ στον κινητήρα.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς που το κατασκεύασαν, το …πείραμα κράτησε 10 χρόνια μέχρι τελικά να τελειοποιηθεί, ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, αν δεν διαθέτετε το ποσό που χρειάζεται για να το αγοράσετε, θα το βρείτε σε κάποιο παραθεριστικό κέντρο, αφού σε λίγο καιρό το μηχάνημα θα κυκλοφορεί ευρέως.
newsbomb