Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Κεραία κινητής τηλεφωνίας σε βαλίτσα λανσάρει η AT&T




Ο αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών AT&T παρουσίασε για πρώτη φορά έναν σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας που χωράει σε βαλίτσα και επικοινωνεί απευθείας με δορυφόρο. Το προϊόν απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η  πουλά εδώ και καιρό τα λεγόμενα femtocells, μικρές κεραίες που προσφέρουν κάλυψη στο σπίτι ή άλλους μικρούς χώρους. Οι κεραίες αυτές επικοινωνούν όμως με κοντινούς σταθμούς βάσης...



Το νέο προϊόν, με την ονομασία Remote Mobility Zone, αποτελείται από μια βαλίτσα με την κεντρική μονάδα και ένα εξωτερικό δορυφορικό πιάτο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο και εξυπηρετεί έως και 14 ταυτόχρονες κλήσεις με κινητά σε απόσταση έως 800 μέτρων.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, οι εταιρείες κινητής αποκαθιστούν τη λειτουργία του δικτύου στέλνοντας συνήθως ειδικά φορτηγά που λειτουργούν ως σταθμοί βάσης.

Με τη νέα τεχνολογία ο χρόνος αντίδρασης μειώνονται, καθώς οι αρχές θα μπορούν να μεταφέρουν το φορητό σταθμό μαζί τους από την πρώτη στιγμή.

H τιμή για κάθε μονάδα της AT&T κυμαίνεται από τα 15 έως τα 45 χιλιάδες δολάρια, συν μια μηνιαία συνδρομή.


texnologiatoyayrio