Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Samsung Galaxy Tab 8,9 και 10,1 ιντσών το καλοκαίρι - τιμή εκκίνησης 330 ευρώ


Καμιά φορά, οι εταιρείες τεχνολογίας όχι μόνο δεν ψεύδονται ή μασάνε τα λόγια τους μετά από βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά φτάνουν στο σημείο κιόλας να μην αναγνωρίζουν καν ότι τις έχουν κάνει. Σπάνια, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο λόγος για την Samsung και τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την τιμή της ταμπλέτας Galaxy Tab 10,1 ιντσών, μετά την αποκάλυψη - παρουσίαση του iPad 2 της Apple. Ευθέως είχε παραδεχθεί η Samsung πως κατόπιν των ανακοινώσεων της Apple και της λίαν επιθετικής (και όπως αποδεικνύεται ευεργετικής για τους καταναλωτές) τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί για το iPad 2, η τιμή καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είχε στο μυαλό της για το Samsung Galaxy Tab 10,1 (γύρω στα 600-800 δολάρια) κρίθηκαν άκρως μη-ανταγωνιστικά - ως εκ τούτου η εταιρεία θα επαναπροσδιόριζε τα παραπάνω, με σκοπό τον ανταγωνισμό 




Στο τέλος του άρθρου που παραθέτουμε παραπάνω, είχαμε κλείσει λέγοντας ότι «ωραίες οι τολμηρές δηλώσεις, αλλά αυτό που ενδιαφέρει το καταναλωτικό κοινό είναι μια λογική, υποφερτή και (γιατί όχι;) ανταγωνιστική τιμή». Τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, η Samsung αποδείχθηκε ειλικρινής: άλλαξε τιμή, ενώ πρόσθεσε και ένα νέο μοντέλο στις 8,9 ίντσες. Ας υποδεχθούμε την ανακοίνωση των Samsung Galaxy Tab 8,9 και 10,1 ιντσών, με τιμές που εκπλήσσουν και ουσιαστικά «σηκώνουν το γάντι και το πετούν πίσω» στην Apple.



Samsung Galaxy Tab 8,9 και 10,1 ιντσών

Τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται σε δύο διαφορετικές χωρητικότητες των 16GB και 32GB, η ανάλυση οθόνης (και στα δύο) είναι 1280x800, η καρδιά των συστημάτων είναι ένας επεξεργαστής δύο πυρήνων στο 1GHz (άνευ ονομασίας - προελεύσεως, κατά πάσα πιθανότητα το Tegra 2 της nVIDIA), το περιβάλλον χρήσης είναι το TouchWhiz 4.0 της Samsung που «επικαλύπτει» το Λειτουργικό Σύστημα Android 3.0 (Honeycomb) της Google, η εξωτερική κάμερα είναι των 3MP (έναντι των 8MP που ήταν πριν τον επαναπροσδιορισμό του προϊόντος) και η εμπρόσθια των 2MP (για βιντεο-συνομιλίες) και τέλος, διαθέτουν υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD καθώς και μια υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών. Επίσης, αναφέρθηκε πως και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν υποδοχή για κάρτα SIM, όπερ εστί συνδεσιμότητα μέσω 3G δικτύου, χωρίς όμως να έχουμε ημερομηνία έλευσης των ταμπλετών 3G Galaxy Tab - οι ανακοινώσεις αφορούν μόνο στα Wi-Fi μοντέλα. Η διάρκεια μπαταρίας, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά εν γένει των ταμπλετών, θα είναι και για τα δύο μοντέλα, στις 10 ώρες.



Ας περάσουμε τώρα στα πιο «ζουμερά» στοιχεία, που ουσιαστικά είναι οι «απαντήσεις» της Samsung στην Apple: το πάχος των Galaxy Tab είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του iPad 2 - ένα χαρακτηριστικό του τελευταίου που ελκύει ιδιαίτερα το καταναλωτικό κοινό. Λέμε «σχεδόν», γιατί στην πραγματικότητα, είναι ακόμη πιο λεπτά, έστω και κατά μερικά χιλιοστά: 8,6 χιλιοστά πάχος έναντι των 8,8 χιλιοστών του iPad 2.



Σύγκριση πάχους μεταξύ των νέων Samsung Galaxy Tab με iPad 2

Η δεύτερη «απάντηση» είναι στο βάρος: 595 γραμμάρια για το Galaxy Tab 10,1 και 470 γρ. αντίστοιχα για την έκδοση των 8,9 ιντσών - το iPad 2 είναι στα 601 γραμμάρια. Και το «βαρύ χτύπημα» της Samsung είναι η τιμή εκκίνησης: μόλις 469 δολάρια (330 ευρώ περίπου) για το Galaxy Tab 16GB Wi-Fi ή 569 δολάρια για χωρητικότητα 32GB, ενώ για την ταμπλέτα των 10,1 ιντσών απλώς προσθέστε 30 δολάρια παραπάνω (ήτοι 499 δολάρια για τα 16GB και 599 δολάρια για τα 32GB). Με λίγα λόγια, η τιμή για τη «μικρή» ταμπλέτα των 8,9 ιντσών με 16GB είναι χαμηλότερη από το iPad 2 (16GB, Wi-Fi= 499 δολάρια / 352 ευρώ περίπου) και ακριβώς ίδια για το μοντέλο των 10,1 ιντσών με 16GB. Έλευση του Samsung Galaxy Tab 10,1 Wi-Fi: 8 Ιουνίου στις Η.Π.Α. (η ταμπλέτα των 8,9 ιντσών τοποθετείται αόριστα «μέσα στο καλοκαίρι»). Από εμάς, εύγε, Samsung.

 
zougla.gr