Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Διαφανής οθόνη LCD 46 ιντσών λειτουργεί χωρίς ρεύμα, «ρουφώντας» τον περιβάλλοντα φωτισμό


Στις διάφορες εκθέσεις και event ψηφιακής τεχνολογίας, οι εταιρείες εδώ και 3 δεκαετίες παρουσιάζουν τα νέα τους προϊόντα, αλλά το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι επιδεικνύουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα των εργαστηρίων τους. Έτσι, μας δείχνουν την δική τους ματιά προς το μέλλον, τις συσκευές δηλαδή που θα διαθέσουν στα ράφια των καταστημάτων τους επόμενους μήνες - ή και χρόνια ανάλογα με το πόσο πρωτοποριακή είναι η τεχνολογία και φυσικά κατόπιν της παρουσίασης, μετρώντας την (θετική ή αρνητική) αντίδραση του κοινού.... 




Στην έκθεση CeBIT 2011, μια συνάντηση εταιρειών τεχνολογίας που μετράει πολλά χρόνια παρουσίας (από τις αρχές των 80s) η Samsung επέδειξε την πρώτη οθόνη που λειτουργεί χωρίς ρεύμα! Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη «ρουφάει» τον περιβάλλοντα φωτισμό και τον χρησιμοποιεί για να προβάλλει την εικόνα της, χωρίς καμία ανάγκη εξωτερικής παροχής ρεύματος. Αν συνυπολογίσουμε κιόλας ότι η εν λόγω οθόνη, είναι πλήρως διαφανής, έχει μεγάλη διάσταση της τάξεως των 46 ιντσών με ανάλυση Full HD 1080p αλλά ταυτόχρονα είναι και αφής με αναγνώριση έως και δέκα δακτύλων, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η ενεργειακή ανάγκη μιας τέτοιας οθόνης δεν είναι κάτι το αμελητέο.

Ως εκ τούτου, το επίτευγμα της Samsung είναι όντως πρωτοποριακό, ενώ μάλιστα η εταιρεία σκέπτεται να χρησιμοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία για ποικίλες συσκευές (όπως για παράδειγμα σύγχρονα ψυγεία, όπου θα μπορούμε να βλέπουμε στο εσωτερικό τους και παράλληλα να χρησιμοποιούμε την οθόνη αφής για παραγγελία τροφίμων μέσω Διαδικτύου, ή ότι άλλο θέλουμε). Επίσης, εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε κατά την έκθεση CeBIT 2011, ότι η εταιρεία επεξεργάζεται ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε οθόνες περισσότερων ιντσών καθώς η μεγαλύτερη οθόνη / τηλεόραση που παράγει έως σήμερα η Samsung είναι 65 ιντσών.
zougla.gr