Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Έρχεται ο Internet Explorer 9

Είναι περίεργα φορτωμένες οι μέρες που διανύουμε, γεμάτες με τόσα πολλά και τόσo σημαντικά νέα για το software που χρησιμοποιούμε καθημερινά και επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Στις ...
14 Μαρτίου 2011, δηλαδή την Δευτέρα που μας έρχεται, η Microsoft θα διαθέσει επιτέλους την νέα έκδοση του Internet Explorer 9 για όλους.

Ξεχάστε τα technology preview και τις beta
εκδόσεις, σε μερικές μέρες όλοι θα έχουν πρόσβαση την τελευταία έκδοση του browser για ένα καλύτερο internet και μια καλύτερη κοινότητα προγραμματιστών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο IE6 είναι επιτέλους νεκρός και η Microsoft κάνει το βήμα μπροστά με τον IE9. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του IE9 που αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα τον μέσο χρήστη είναι:

- Βελτιωμένη χρόνοι έναρξης του browser και ταχύτερο rendering των σελίδων με την βοήθεια του hardware acceleration σε γραφικά, κείμενο και βίντεο.

- Ενσωμάτωση με το γραφικό περιβάλλον των Windows 7.

- Τab isolation, Automatic Crash Recovery, Hang Recovery, ώστε αν κάποιο από τα tabs κολλήσει ο IE9 να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

- SmartScreen Filter για προστασία από online επιθέσεις τύπου phishing, malware κλπ.

- Download Manager για διαχείριση των downloads σε ένα μέρος.

- Αισθητικές αλλαγές για καλύτερη εμπειρία στο web browsing με χαρακτηριστικό την αλλαγή το χρώματος του browser ανάλογα το site.

- Add-on Performance Advisor για παρακολούθηση και βελτίωση της κατάστασης του IE9 ώστε να διατηρείται πάντα γρήγορος.

- InPrivate Browsing για να μην αφήνετε σημάδια στα sites που επισκεφθήκατε και στον υπολογιστή που χρησιμοποιήσατε.

- Pinned Sites για να έχετε τα αγαπημένα σας sites διαθέσιμα μέσα από τα Windows σαν να ήταν προγράμματα.

pestaola.gr


kokoraki.blogspot.com