Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Και όμως υπάρχει ζωή στον Άρη

Πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα, αφουγκραζόμενοι τις προόδους που πραγματοποιούν ομάδες επιστημόνων της ΝΑSA. Όπως δημοσιεύτηκε στους «Times» του Λονδίνου οι ερευνητές –επιστήμονες της NASA κρατούν στα χέρια τους όλες εκείνες τις ενδείξεις για να ισχυρίζονται ότι υπάρχει ζωή στον Άρη υπό μια διαφορετική έννοια....την μορφή βακτηρίων.

Αναφερόμενοι στην ανακάλυψή τους και με βάση την ενδελεχή
μικροσκοπική εξέταση που εξερεύνησαν, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν δομές υπό μορφή σκουληκιού, σε έναν μετεωρίτη από τον Άρη που έπεσε στη Γη πριν από περίπου 13.000 χρόνια, και φαίνεται να είναι υπό μορφή απολιθωμένων βακτηρίων.

Τα βακτήρια αυτά βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του αρειανού βράχου, γεγονός που υποδηλώνει αφενός ότι ήδη βρίσκονταν μέσα του, όταν αυτός προσέκρουσε στον πλανήτη μας και αφετέρου ότι ο μετεωρίτης δεν μολύνθηκε εκ των υστέρων από γήινα βακτήρια.

O Ντέηβιντ Μακέι, ο οποίος μελετά τον μετεωρίτη από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1984, στους λόφους Άλαν της Ανταρκτικής, θεωρεί πως αυτό ακριβώς είναι το σημαντικότερο στοιχείο που ισχυροποιεί τις θέσεις των επιστημόνως της NASA και θεωρείται ως η ανακάλυψη του αιώνα.
newsbomb