Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Nokia Windows Phone εναντίον iPhone και Android


Τα Windows Phone θα αποτελέσουν την κύρια πλατφόρμα για τα επερχόμενα Nokia smartphone, απόφαση που εκτιμά ότι θα εντείνει τον ανταγωνισμό με τα iPhone και τα Android

Nokia και Microsoft υπογράφουν στρατηγική συμφωνία που φέρνει το ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό σύστημα της Microsoft στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της Nokia. H συμφωνία αφορά σειρά υπηρεσιών όπως Bing, Nokia Maps, Ovi και Microsoft Marketplace. Η συμμαχία τιτάνων αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των λεγόμενων έξυπνων κινητών τηλεφώνων, Apple iPhone και Google Android αποκτούν σοβαρό αντίπαλο.




H Nokia υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με τη Microsoft που φέρνει το λειτουργικό σύστημα της δεύτερης στα έξυπνα κινητά Nokia με καινοτομίες σε τομείς όπου διακρίνεται η Nokia, όπως το imaging, και διευρύνει τις επιλογές σε Windows Phone σε περισσότερες κατηγορίες τιμής, τμήματα της αγοράς και αγορές.

Επιπλέον, όλα τα κινητά Nokia θα χρησιμοποιούν το Bing και το Microsoft adCenter θα μεσολαβεί για το μοίρασμα διαφημίσεων σε κινητά και υπηρεσίες Nokia. Ομοίως, οι υπηρεσίες χαρτών της Nokia θα ενσωματωθούν στις υπηρεσίες χαρτών της Microsoft για να βελτιωθούν οι τοπικές αναζητήσεις.

Η συμφωνία αξιοποιεί τις συμφωνίες που έχει η Nokia με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο για την τιμολόγηση ώστε να δώσει ώθηση στην προώθηση των υπηρεσιών Nokia Windows Phone σε χώρες όπου η χρήση πιστωτικών καρτών είναι σχετικά χαμηλή (αγορά υπηρεσιών με χρέωση στον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας).

Ακόμα, μετά τη συμφωνία θα χρησιμοποιούνται τα προγραμματιστικά εργαλεία της Microsoft για την ανάπτυξη εφαρμογών σε Nokia Windows Phone ενώ τέλος, το κατάστημα διάθεσης περιεχομένου και εφαρμογών της Nokia γίνεται ένα με το αντίστοιχο κατάστημα της Microsoft, Microsoft Marketplace.

In.gr