Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πώς στήνεται η …Microkia!



Το protothema.gr ήταν το πρώτο ελληνικό μέσο που μίλησε για την πιθανή συμμαχία μεταξύ Microsoft και Nokia. Επαληθεύθηκαν λοιπόν οι φήμες που κυκλοφορούσαν στις αγορές για συνεργασία μεταξύ των δύο κολοσσών.

Έτσι, λοιπόν, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft και νύν CEO της Nokia (τυχαίο;), Stephen Elop, ανακοίνωσε την «στρατηγική συμμαχία» του Windows Phone με τα smartphones της Νokia. Με το «θάνατο» του Symbian λογισμικού, η Nokia στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της μηχανής αναζήτησης Bing και το adCenter των διαφημίσεων στα smartphones της....


Τα Ovi Maps θα συγχωνευθούν με τις υπηρεσίες χαρτών της Microsoft και το Bing. Το Microsoft Marketplace θα απορροφήσει το content store της Nokia. Οι υπηρεσίες Xbox live και Office επίσης αναμένεται να εισαχθούν με κάποιο τρόπο στα smartphones της “Mikrokia”. Ένα γράμμα από τον Stephen Elop και τον Steven Ballmer παρουσιάζει το τοπίο:

«Υπάρχουν άλλα κινητά οικοσυστήματα. Θα τα διαταράξουμε. Θα υπάρξουν μεγάλες προκλήσεις. Θα τις ξεπεράσουμε. Η επιτυχία χρειάζεται ταχύτητα. Θα είμαστε ταχείς. Μαζί, βλέπουμε την ευκαιρία και έχουμε τη θέληση, τις πηγές και την ώθηση να πετύχουμε».
protothema