Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται τα διπύρηνα BlackBerry

News image

Ο Mike Lazaridis της Research In Motion (RIM) επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την εταιρεία να έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ισχυρότερων BlackBerry. Πιο συγκεκριμένα, ο Lazaridis ανέφερε ότι τα BlackBerry επόμενης γενιάς θα έχουν διπύρηνους επεξεργαστές, ενώ το λειτουργικό σύστημα θα είναι το QNX που έκανε την εμφάνισή του στο PlayBook της εταιρείας.
Βέβαια, μην περιμένετε επίσημες ανακοινώσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Ναι μεν η RIM είναι πεπεισμένη ότι τα διπύρηνα smartphones είναι το μέλλον, ταυτόχρονα όμως θεωρεί ότι η τεχνολογία για κάτι τέτοιο βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Οι διπύρηνες πλατφόρμες θα πρέπει πρώτα να τελειοποιηθούν, έτσι ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και να είναι μικρές σε μέγεθος και ελαφριές....
Ο Lazaridis ρωτήθηκε πότε θα δούμε διπύρηνο BlackBerry, η απάντησή του όμως ήταν εξαιρετικά ασαφής. "Μόλις κλείσαμε την πρώτη μας δεκαετία κι έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε την επόμενη", είπε το αφεντικό της RIM. Ας ελπίσουμε ότι δεν εννοούσε πως θα χρειαστούν δέκα χρόνια για να δούμε διπύρηνο BlackBerry!
telecomnews