Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

H AMD λανσάρει τη νέα γενιά καρτών γραφικών Radeon HD 6900


Ο «πόλεμος» μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας για την καλύτερη, αποδοτικότερη και δυνατότερη κάρτα γραφικών όχι μόνο καλά κρατεί, αλλά μαίνεται, θα λέγαμε, αφού πλέον οι κάρτες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους κεντρικούς επεξεργαστές σε απόδοση, οι μνήμες τους είναι ταχύτατες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους ουσιαστικά είναι επιπέδου ....«σταθμού επεξεργασίας γραφικών» (Graphics Workstation). Η εταιρεία AMD, προ ολίγων ημερών, λάνσαρε τη νέας γενιάς οικογένεια καρτών γραφικών υπό την ονομασία AMD Radeon HD 6900, με τα μοντέλα 6970 και 6950.





Αποδοτική αρχιτεκτονική για τις κορυφαίες επιδόσεις του DirectX 11

• Βελτιωμένη αρχιτεκτονική για καλύτερη απόδοση: περαιτέρω ενισχυμένη αποδοτικότητα της GPU, πραγματοποιώντας 10% βελτίωση στην απόδοση. Εξαιρετικά ομαλή και αποτελεσματική εμπειρία computing, που επιτρέπει στους gamers να απολαύσουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας.

• Νέα AMD PowerTune τεχνολογία: Σχεδιασμένη με έξυπνα χαρακτηριστικά καλύτερης διαχείρισης της ισχύος (όπως βελτιωμένο περίβλημα), προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ της GPU, επιτρέποντας στους παίκτες προηγμένη απόδοση.

• Η αναβάθμιση με μια Radeon HD 6970 προσφέρει: DirectX 11 και μέχρι 2,5 φορές πιο ενισχυμένες επιδόσεις από τα παιχνίδια του 2008, που διέθεταν ανάλογου επιπέδου λύσεις γραφικών.

• Intelligent tessellation: με dual 8th generation tessellation μονάδες = έως και 2,9 φορές μεγαλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 5870.

• Αυξημένη μνήμη για καλύτερη ποιότητα εικόνας: με 2GB RAM αποκλειστικής μνήμης, οι gamer μπορούν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας γραφικά, χωρίς να χρειάζεται να αυξήσουν το memory footprint (δηλαδή την κατανάλωση της βασικής μνήμης RAM του υπολογιστή), ακόμη και σε ακραίες αναλύσεις.

Προηγμένη εμπειρία Gaming με τεχνολογία AMD Eyefinity

Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας: ενισχυμένα anti-aliasing χαρακτηριστικά που προσφέρουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και βελτιωμένα οπτικά χαρακτηριστικά ποιότητας για πιο ρεαλιστικό παιχνίδι. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Enhanced Quality Anti-Aliasing (EQAA), το οποίο χρησιμοποιεί μια νέα τεχνική για να συμβάλει στη βελτίωση της οπτικής ποιότητας, καθώς και το Morphological Anti-Aliasing (MLAA), συμβατό με οποιοδήποτε DirectX 9, DirectX 10 ή DirectX 11, για βελτιωμένο ανισοτροπικό φιλτράρισμα.

• Απλό, ευέλικτο, προσιτό multi-display computing με τεχνολογία AMD Eyefinity: προσιτή λύση πολλαπλών οθονών, προσφέροντας μεγάλη συμβατότητα οθονών και παραμετροποιήσεων.

• Υποστήριξη τόσο για DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4a, με πολλές επιλογές ρύθμισης πολλαπλών οθονών, ευελιξία στην επιλογή της οθόνης, και νέα χαρακτηριστικά DisplayPort audio.

• 3D επιλογές διασκέδασης με την τεχνολογία AMD HD3D που υποστηρίζεται από open 3D initiative για stereo 3D gaming και ταινίες.



Επιταχύνετε τη ζωή σας με AMD Accelerated Parallel Processing

• Τεχνολογία AMD Accelerated Parallel Processing (APP): Η τεχνολογία αυτή προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και νέα χαρακτηριστικά σε εφαρμογές ψυχαγωγίας, πολυμέσων και παραγωγικότητας.

• Βελτιωμένη ποιότητα video: διαθέτοντας Unified Video Decoder 3 (UVD3), ένα dedicated video playback accelerator που βοηθά τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα HD video, τα online video και τα Blu-ray 3D, απολαμβάνοντας βελτιωμένη ποιότητα video, όπως advanced post-processing and scaling, βελτίωση δυναμικής αντίθεσης, διόρθωση χρώματος και άλλα.
zougla.gr