Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Sony Ericsson, CEO Γαλλίας: όχι ακόμα ταμπλέτα ή «Windows Phone 7» κινητά

Εντύπωση προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του CEO Γαλλίας της Sony Ericsson, που ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν κατακεραύνωσε την πιθανότητα να διαθέσει σύντομα η εταιρεία νέα συσκευή τύπου ταμπλέτας, όπως επίσης και νέου κινητού τηλεφώνου με περιβάλλον Windows Phone 7. 


Οι λόγοι που παρέθεσε  ο Pierre Perron στην ιστοσελίδα «Les Echos», όπως προαναφέραμε CEO Γαλλίας της Sony Ericsson, είναι ότι οι «περιορισμοί» ή καλύτερα τα πλαίσια δημιουργικότητας και προγραμματιστικής ελευθερίας είναι σε τέτοιο βαθμό «συγκεκριμένα» που επιτρέπουν να ανταγωνιστούμε μόνο στην τιμολογιακή πολιτική και στο design (εννοώντας με τις υπόλοιπες εταιρείες με συσκευές Windows Phone 7), κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Παράλληλα, όμως, πρόσθεσε ότι η Sony Ericsson βρίσκεται σε συνομιλίες με την Microsoft, με σκοπό την ενσωμάτωση του λογισμικού της τελευταίας σε μελλοντικές συσκευές, όχι όμως προς το παρόν (οι φήμες κάνουν λόγο για το πρώτο τρίμηνο του 2011).

Όσο αφορά στην ολοένα και αυξανόμενη σε ποικιλία συσκευών αγορά των gadget τύπου υπολογιστή - ταμπλέτα (iPad, Toshiba Folio 100, Archos 101, Samsung Galaxy Tab, κλπ), ο κ. Perron ήταν πιο καυστικός, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε η 24η παρουσία στον χώρο αυτό», υπονοώντας ότι ήδη η αγορά είναι πολυπληθής σε ονόματα εταιρειών, μοντέλα συσκευών και αντίστοιχα ποικίλης ποιότητας και υπηρεσιών, ένα τοπίο στο οποίο δεν θέλει συμμετοχή η Sony Ericsson.
zougla.gr