Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η χρήση laser πάνω από την πόλη των Μάγια αποκάλυψε ...





Η αρχαία μητρόπολη των Μάγια είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι γνώριζαν οι αρχαιολόγοι. Αυτό αποκάλυψε έρευνα που διεξήχθη από το University of Central Florida σε συνεργασία με την NASA.
Πάνω από την πόλη των Μάγια Caracol, τον Απρίλιο του 2009 πραγματοποιήθηκε πτήση όπου με την χρήση Light Detection και Ranging (LiDAR) τον ειδικό εξοπλισμό που συνέλεγε τις ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο έδαφος, κατάφεραν οι επιστήμονες να κατασκευάσουν ένα 3-D χάρτη του οικισμού που βρίσκεται στη Δυτική Μπελίζ....

Οι ανθρωπολόγοι Arlen και Diane Chase από το University of Central Florida, οι οποίοι ολόκληρες δεκαετίες κάνουν έρευνες μέσα στην βλάστηση που περιβάλει την πόλη που ευδοκιμούσε μεταξύ του 550 και 900 μ.χ. αποκαλύπτοντας ένα μικρό μόνο μέρος από τα ερείπια χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Με την νέα αυτή μέθοδο είναι σαν κυριολεκτικά να απομακρύνεις όλη την βλάστηση της περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις τι κρύβεται από κάτω»
Το ειδικό Λέιζερ που τοποθετήθηκε στο αεροσκάφος "αφαίρεσε" την πυκνή βλάστηση από το τροπικό δάσος, αποκαλύπτοντας άγνωστα κτίρια, δρόμους, καθώς και άλλες κατασκευές, που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.
Πηγή: pyles.tv- newsbomb