Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ποδήλατο με υπηρεσίες iPhone και φλας


Τo ποδήλατο του μέλλοντος, ικανό να δικτυώνεται με το iΡhone της Αpple, επινόησε ο σχεδιαστής Γιούιλ Κιμ. Αν και ως τώρα είχαμε ακούσει για αρκετά νέα μοντέλα αυτοκινήτων ότι έφεραν ειδική θέση για το περίφημο κινητό τηλέφωνο του αμερικανικού κολοσσού, το ποδήλατο του ασιάτη σχεδιαστή μάλλον αποτελεί καινοτομία.

Το Εcodrive, όπως ονομάζεται, φέρει μια ορθογώνια οπή στο ειδικό πλαίσιο κάτω από το τιμόνι όπου εφαρμόζει το iΡhone επιτρέποντας στον αναβάτη ενόσω κάνει πετάλι να φορτίζει το κινητό του, να χρησιμοποιεί την υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης (GΡS), να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική, ή ακόμη να πραγματοποιεί ή να δέχεται κλήσεις με τη βοήθεια της ανοιχτής ακρόασης....


Επιπλέον, το σχεδιαστικά προηγμένο ποδήλατο φέρει στο πίσω μέρος ένα πρωτότυπο αλλά παράλληλα χρηστικό σύστημα σήμανσης:

ακριβώς κάτω από τη σέλα υπάρχουν δείκτες αλλαγής κατεύθυνσης, γνωστοί σε όλους μας και ως φλας. Χάρη στα κουμπιά που βρίσκονται ενσωματωμένα στις λαβές του τιμονιού- στη δεξιά και την αριστερή πλευρά αντίστοιχα- ο οδηγός μπορεί να δείξει στα οχήματα που ακολουθούν πού ακριβώς επιθυμεί να πάει, χωρίς να χρειάζεται να αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι.

Μέχρι στιγμής ο Κιμ δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του όσον αφορά την εμπορευματοποίηση του εντυπωσιακού του σχεδίου. Παρ΄ όλα αυτά, αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε μάλλον θα πρόκειται για ένα αρκετά «πικάντικο» ποδήλατο από πλευράς τιμής.

tovima.gr