Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ξεγελάστε την πείνα σας με ένα ράντισμα !



Μια νέα δίαιτα προωθούν αμερικανοί ερευνητές, η οποία "δουλεύει" με τη χρήση ειδικών κρυστάλλων με τους οποίους "ραντίζονται" τα τρόφιμα λίγο πριν το φαγητό. Οι κρύσταλλοι, βελτιώνοντας σημαντικά τη γεύση και τη μυρωδιά των φαγητών, στέλνουν παραπλανητικά σήματα στον εγκέφαλο και τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει φάει περισσότερο από ό, τι στην πραγματικότητα, προκαλώντας έτσι πιο γρήγορα το αίσθημα του χορτάσματος, με συνέπεια ο άνθρωπος να τρώει λιγότερο.........


Η μέθοδος έχει ήδη δοκιμαστεί στις ΗΠΑ και οι αρχικές δοκιμές σε 1.400 άτομα, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", έδειξαν ότι οι κρύσταλλοι, με την ονομασία "Sensa Tastant", καταφέρνουν να "μπλοκάρουν" την όρεξη των…λαίμαργων. Παχύσαρκοι εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκαν οι κρύσταλλοι (οι ίδιοι είναι άγευστοι), έχασαν γύρω στα 13 κιλά κατά μέσο όρο μέσα σε έξι μήνες, ενώ άλλοι εθελοντές έχασαν περίπου δύο κιλά.

Ο νευρολόγος δρ Άλαν Χιρς του Ιδρύματος Ερευνών και Θεραπείας Οσμής και Γεύσης του Σικάγο, δήλωσε ότι τα αρώματα μιας τροφής, που συμβάλλουν σε ποσοστό 75% έως 90% στην αίσθηση της γεύσης ενός ανθρώπου, επιδρούν σε μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία εκπέμπει στη συνέχεια το σήμα του κορεσμού στο σώμα. Οι νέοι κρύσταλλοι, καθώς ο άνθρωπος τρώει, ενεργοποιούν τους υποδοχείς οσμής και γεύσης, ωθώντας έτσι τον εγκέφαλο να εκπέμπει πιο γρήγορα το "σύνθημα" του χορτάσματος, απελευθερώνοντας τις σχετικές ορμόνες που "λένε" στον οργανισμό ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει το φαγητό.

Βελτιώνοντας τη γεύση των τροφών, οι κρύσταλλοι, σύμφωνα με τον Χιρς, αντί να ωθούν τον άνθρωπο να φάει παραπάνω, αντίθετα "πυροδοτούν" μια πρόωρη αίσθηση κορεσμού και το αίσθημα "χόρτασα, δεν θέλω να φάω άλλο". Επειδή οι κρύσταλλοι δεν αντιτίθενται στις φυσικές ανάγκες του σώματος, η νέα μέθοδος δίαιτας δεν προκαλεί τα οδυνηρά αισθήματα πείνας και στέρησης άλλων μεθόδων αδυνατίσματος, όπως είπε ο εμπνευστής της.

Πηγή: newscode.gr  /  newsbomb