Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το i-phone έβαλε και... «Ασχημόμετρο»!


«Καθρέφτη καθρεφτάκι μου! Ποια είναι η ομορφότερη απ’ όλες;» ρωτούσε η βασίλισσα του παραμυθιού και το καθρεφτάκι απαντούσε! Τώρα απλά με ένα iphone την κάνεις την δουλειά σου…
Κι όμως! Μία εφαρμογή στο iphone, το ''Ασχημόμετρο'', βαθμολογεί την ομορφιά σου από το 0 - 10 ενώ συνοδεύει το αποτέλεσμα κι από ένα καυστικό σχόλιο. Προσοχή όμως. Στην περίπτωση του «Ασχημόμετρου» δεν ισχύει το 10 το καλό αλλά πάει αντίστροφα δηλαδή όσο πιο κοντά στο 0 τόσο πιο όμορφη....

Η εφαρμογή ήδη κάνει θραύση στη Βρετανία. Διατέθηκε στις 13 Οκτωβρίου αλλά χάρη στη χιουμοριστική διάθεση των δημιουργών της και στην προσιτή τιμή της (μόλις 1,1 ευρώ) εξακοντίστηκε αμέσως στις 20 πιο επιτυχημένες εφαρμογές της χώρας. Παρ΄ όλα αυτά, δεν μένουν όλοι οι χρήστες ικανοποιημένοι, καθώς το «Ασχημόμετρο» εμφανίζει συχνά αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και κάνει αυστηρή κριτική. Για παράδειγμα, δείχνει τη μεν Αντζελίνα Τζολί πανέμορφη- και είναι - τον δε σύζυγό της Μπραντ Πιτ κακάσχημο.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Αρκεί η φωτογραφία ενός προσώπου ανφάς και η εισαγωγή της στο «Ασχημόμετρο». Η εφαρμογή παρέχει οδηγίες που βοηθούν τον χρήστη να εφαρμόσει όσο το δυνατόν καλύτερα το περίγραμμα του προσώπου σε μια «μάσκα» και έπειτα οι δομές του προσώπου «αναλύονται» σε πραγματικό χρόνο και δίνεται μια «βαθμολογία ασχήμιας» από 1 έως 10. Όσο μικρότερος ο βαθμός τόσο πιο ευειδές χαρακτηρίζεται το πρόσωπο, ενώ το σκορ συνοδεύει και ένα καυστικό σχόλιο.
Αν και αντικείμενο του πόθου χιλιάδων ανδρών, η χυμώδης βρετανίδα ηθοποιός Κριστίνα Χέντρικς πήρε το 10 το... κακό και χαρακτηρίστηκε «τόσο άσχημη που θα μπορούσε να γίνει μοντέλο για σκιάχτρο». Αντιθέτως, η κυρία Τζολί βαθμολογήθηκε με το σχεδόν τέλειο 2. «Είσαι τόσο καυτή που θα έκανες τον ήλιο να ζηλέψει» ήταν το σχετικό σχόλιο. Ο Μπραντ Πιτ πήρε ένα αυστηρό 8 και την πικρόχολη εκτίμηση «θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στην ταινία “Το μαγαζάκι του τρόμου”. Ομορφότερος κατά έναν βαθμό βρέθηκε ο Ντείβιντ Κάμερον, αλλά ο σχολιασμός ήταν εξίσου τσουχτερός. «Αν μετρούσαμε την ασχήμια με τούβλα, εσύ θα ήσουν το Σινικό Τείχος» απεφάνθη το «Ασχημόμετρο».
protothema.gr