Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


noe-e-mail

Η κοινότητα των ερασιτεχνών στην υπηρεσία της Επιστήμης
Γνωριμία με την Ερασιτεχνική Αστρονομία- Γνωστά και άγνωστα πρόσωπά της

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.............


Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.

Η πρώτη εκδήλωση της φετινής χρονιάς πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «Η κοινότητα των ερασιτεχνών στην υπηρεσία της Επιστήμης:
Γνωριμία με την Ερασιτεχνική Αστρονομία- Γνωστά και άγνωστα πρόσωπά της» και ομιλητή τον Αντώνη Ίτσιο, Οικονομολόγο, Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Τι κοινό μπορεί να έχουν άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, ανατροφής, μόρφωσης και επαγγέλματος που έζησαν μακριά ο ένας από τον άλλο και μάλιστα σε διαφορετικές εποχές;

Η αγάπη για την επιστήμη είναι η απάντηση και, στην περίπτωσή μας, η αγάπη για την Αστρονομία, με την οποία οι ερασιτέχνες θρέφουν την επιθυμία για αναζήτηση νέας γνώσης και συνεισφέρουν στην απόκτηση και διάδοσή της.

Οι Clyde TombaughWilliam και Caroline Herschel, Ευγένιος Αντωνιάδης αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων της ερασιτεχνικής κοινότητας.


Διοργάνωση
Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
τηλέφωνο: 2310 483000