Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Στην κυκλοφορία το Magic Trackpad, που «αχρηστεύει» το ποντίκι


Ανανεώνει τους επιτραπέζιους Mac η Apple

Η Apple ανανέωσε τη γκάμα των επιτραπέζιων προσωπικών υπολογιστών Macintosh, εφοδιάζοντας τους με ταχύτερα τσιπ τελευταίας γενιάς της Intel, καθώς και με καλύτερες κάρτες γραφικών. Οι νέες τιμές της ανανεωμένης σειράς iMac αρχίζουν πλέον από 1.199 δολάρια για το μοντέλο με την οθόνη των 21,5 ιντσών, ενώ για το μοντέλο των 27 ιντσών αρχίζουν από 1.699 δολ. και φθάνουν έως τα 1.999 δολάρια (όλα τα μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα).
Η σειρά των πιο επαγγελματικών Mac Pro εφοδιάστηκε με τσιπ quad-core και 6-core Xeon, ενώ η τιμή τους αρχίζει από 2.499 δολάρια και θα διατίθενται από τον Αύγουστο....

  
Η Apple πούλησε περίπου 1 εκατομμύριο επιτραπέζιους υπολογιστές Mac στο τελευταίο τρίμηνο, περισσότερους κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, δημιουργώντας έσοδα 1,3 δισ. δολαρίων.
Η εταιρία έχει μερίδιο 8,8% στην αμερικανική αγορά υπολογιστών, όπου βρίσκεται στην τέταρτη θέση από πλευράς πωλήσεων.

Η Apple, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ανακοίνωσε επίσης μια μεγάλη οθόνη LED 27 ιντσών που μπορεί να συνδεθεί σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, θα κοστίζει 999 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο.    

Ακόμα οι αγοραστές ενός Mac μπορούν, αντί έξτρα 69 δολαρίων, να αγοράσουν το Magic Trackpad, ένα κομψό touch pad από γυαλί και αλουμίνιο, που χρησιμοποιεί μπαταρίες και συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή μέσω Bluetooth, ενώ λειτουργεί από απόσταση μέχρι και δέκα μέτρων.
Η συσκευή καταργεί το ποντίκι, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει τον υπολογιστή μέσω ποικίλων  κινήσεων των δαχτύλων του.