Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Οθόνες LED LFD της Samsung: λεπτές και φιλικές προς το περιβάλλον



Η Samsung Electronics παρουσιάζει τη νέα σειρά EX επαγγελματικών οθονών μεγάλων διαστάσεων. Οι νέες οθόνες EX της SAMSUNG είναι φιλικές προς το περιβάλλον και διαθέτουν ενσωματωμένη τεχνολογία LED.

Επιπλέον, έχουν το λεπτότερο πλαίσιο στον κόσμο και είναι διαθέσιμες σε 40, 46 και 55 ίντσες, ενώ αποτελούν ιδανική λύση για προβολή διαφημίσεων. Επίσης, η εταιρεία καινοτομεί δίνοντας τη δυνατότητα ενός ενσωματωμένου υπολογιστή στη νέα σειρά οθονών. Για τη Samsung, η νέα σειρά EX αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου της, να πρωτοστατήσει στην εισαγωγή των LED επαγγελματικών οθονών μεγάλων διαστάσεων (LFD) στην αγορά που αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά το τοπίο ...
της αγοράς οθονών για διαφημίσεις.

Η νέα σειρά LED επαγγελματικών οθονών μεγάλων διαστάσεων (LFD) ξεχωρίζει για την περιβαλλοντική ευαισθησία της και διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τις συμβατικές LCD οθόνες, όσον αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, στο σχεδιασμό, στην ποιότητα της εικόνας και στην απόδοση.



Οι οθόνες EX καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τα υπάρχοντα μοντέλα και αποτελούν τα πράσινα προϊόντα, έχοντας λάβει πιστοποίηση Energy Star 5.0. Με την τεχνολογία LED, η σειρά EX καταναλώνει έως και 40% λιγότερο ηλεκτρική ενέργεια από τις οθόνες LCD, ενώ παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και επικίνδυνες ουσίες. 

Επιπλέον, η επιλογή του ενσωματωμένου PC εξαλείφει την ανάγκη αγοράς επιπλέον Η/Υ, έχοντας ως αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση στο μικρότερο κόστος συντήρησης. Επίσης, η σειρά EX αποτελεί μία συλλογή οθονών ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση και στην εγκατάσταση, καθώς αποτελούν οθόνες εξαιρετικά λεπτές και ελαφριές κατά 35-40% σε σχέση με τις υπόλοιπες οθόνες μεγάλων διαστάσεων (περίπου 15 κιλά στις 46 ίντσες).

Παράλληλα, η σειρά EX διαθέτει πάνελ στα 120 Hz, ενώ η προηγμένη τεχνολογία της επιτρέπει την ταχύτερη εναλλαγή εικόνας χωρίς θαμπάδα κινήσεων. Η ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ( Full HD 1920x1080) και η υψηλή αναλογία αντίθεσης προσφέρει ζωντάνια στις εικόνες σαν να είναι αληθινές. Χάρη στην τεχνολογία MagicInfo i, ένα εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου, επιτρέπεται ο έλεγχος πολλών οθονών με ευκολία μέσω σύνδεσής τους σε ένα δίκτυο.

  

Πέραν των προηγμένων τεχνολογιών που μονοπωλεί η σειρά EX, η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει μία σειρά οθονών που είναι ικανές να προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία στον χρήστη. Η θύρα RJ45 (Ethernet) δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει τις οθόνες μέσω σύνδεσης LAN.

Η έξυπνη λειτουργία προγραμματισμού επιτρέπει την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της οθόνης, την ρύθμιση της έντασης και των λειτουργιών της με την απλή χρήση του OSD.

Η σειρά EX είναι ένα τέλειο μίγμα της τεχνολογίας οθονών, που διαθέτει η Samsung, και μίας ευρύτερης φιλοσοφίας της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος, που όχι μόνο αναβαθμίζει το επίπεδο, αλλά και καθιερώνει νέα πρότυπα στην αγορά οθονών μεγάλων διαστάσεων.

zougla.gr