Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Canon IXUS 130 και 105, ιδανική ψηφιακή παρέα για το καλοκαίρι



Η Intersys A.E ανακοίνωσε τη διάθεση των τελευταίων μοντέλων της σειράς Canon IXUS. Οι IXUS 130 και IXUS 105 διαθέτουν κομψή, εξελιγμένη σχεδίαση με απαλές γραμμές, συνδυάζοντας την υψηλής αισθητικής εμφάνιση με την προηγμένη τεχνολογία. Συνιστούν πρότυπα συνδυασμού υψηλής αισθητικής και υπεροχής στον τομέα της απεικόνισης, για τον οποίο φημίζεται η σειρά IXUS. Η IXUS 130 είναι η λεπτότερη φωτογραφική μηχανή IXUS μέχρι σήμερα, με πάχος που δεν ξεπερνά τα 17,8 χιλ....

Τα δύο νέα μοντέλα ενσωματώνουν τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4, ο οποίος συμπληρώνει ιδανικά την εκπληκτική σχεδίαση με τη δημιουργία εικόνων υψηλής ποιότητας, με εκπληκτικά χρώματα, κορυφαία ανάλυση και χαμηλό θόρυβο. Όπως όλα τα μοντέλα της σειράς IXUS, οι δύο μηχανές προσφέρουν, επίσης, εξαιρετικά εύκολο χειρισμό, διευκολύνοντας τους χρήστες στην καταγραφή υπέροχων εικόνων.



IXUS 130: λεπτή σχεδίαση με ομαλές καμπύλες και τη χαρακτηριστική κομψότητα IXUS


Η IXUS 130 προχωρά... ένα βήμα μπροστά το απαράμιλλο design της σειράς IXUS. Οι υπέροχες καμπύλες γραμμές του περιγράμματος της μηχανής συμπληρώνονται ιδανικά από μια σειρά χρωμάτων που προσδίδουν ιδιαίτερο στιλ – ασημί, μαύρο, πορτοκαλί και ροζ – επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τη μηχανή που ταιριάζει στις προτιμήσεις και την προσωπικότητά τους. Ο αισθητήρας 14,1 Megapixel προσφέρει τη δυνατότητα λήψης εικόνων με καταγραφή και της πιο αμυδρής λεπτομέρειας, για την παραγωγή εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους. Η δυνα¬τότητα λήψης βίντεο HD με ανάλυση 720p επιτρέπει τη λήψη ταινιών υψηλής ποιό¬τητας, ενώ, μέσω της ενσωματωμένης υποδοχής HDMI, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα βίντεο με φίλους και συγγενείς με την αναπαραγωγή τους σε συμβατές συσκευές HDMI, συμπεριλαμβανομένων και των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας.

Οι χρήστες έχουν επίσης στη διάθεσή τους μια μεγάλη γκάμα νέων και πρωτοποριακών καταστάσεων λήψης που καθιστούν τη χρήση της IXUS 130 εξαιρετικά διασκεδαστική. Η κατάσταση Εφφέ Ευρείας Γωνίας αναπαράγει το εφφέ που επιτυγχάνεται κατά τη χρήση ενός ευρυγώνιου φακού, ενώ το Εφφέ Μινιατούρας μεταμορφώνει εντυπωσιακά τη σκηνή σε μινιατούρα, δίνοντας στα θέματα την όψη μακέτας. Η κατάσταση Χαμηλού Φωτισμού εξαλείφει επίσης τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε συνθήκες σκότους, χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδανική για την καταγραφή της ρεαλιστικής ατμόσφαιρας κατά τη φωτογράφηση με χαμηλό φωτισμό.



Η κατάσταση Έξυπνο Κλείστρο παρέχει έξυπνους τρόπους ελέγχου του κλείστρου με τη χρήση της τεχνολογίας Ανίχνευσης Προσώπων, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν το κλείστρο με ένα χαμόγελο ή ένα απλό βλεφάρισμα του ματιού. Σε συνδυασμό με το Χρονόμετρο για Πρόσωπα, η IXUS 130 προσφέρει έναν εύκολο τρόπο στους χρήστες να επιτύχουν τη λήψη που θέλουν – ακόμα και χωρίς βοήθεια από άλλο πρόσωπο. Η νέα κατάσταση Έξυπνη Προβολή με Τυχαία Σειρά διευκολύνει την περιήγηση μεταξύ πολυάριθμων εικόνων, καθώς επιλέγει και προβάλλει τέσσερις προτεινόμενες εικόνες, βάσει της φωτογραφίας που εμφανίζεται στην οθόνη την τρέχουσα στιγμή. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν εικόνες που έχουν καταγράψει σε παρόμοιες καταστάσεις ή με τη χρήση παρόμοιων ρυθμίσεων, προσφέροντας ένα νέο τρόπο εξέτασης των αποθηκευμένων εικόνων.

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD PureColor II G 6,9 εκ. (2,7”) διαθέτει μια νέα επιφάνεια από θερμικά κατεργασμένο κρύσταλλο, το οποίο παρέχει βελτιωμένη ορατότητα κατά τη λήψη και την προβολή. Το μηνύματα της λειτουργίας ‘Υποδείξεις’ που προβάλλονται στο περιβάλλον χειρισμού προσφέρουν επίσης αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το μενού της μηχανής, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τους χρήστες να εντοπίζουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν. Μαζί με το μοντέλο IXUS 130, διατίθεται μια νέα, προαιρετική, εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά αδιάβροχη θήκη (WP-DC37), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύουν τη μηχανή τους και να πραγματοποιούν υποβρύχιες λήψεις σε βάθος έως 40 μ. Η νέα, λεπτή σχεδίαση είναι ιδανική για τη μεταφορά της μηχανής κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενώ η απλουστευμένη διάταξη των πλήκτρων προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης και εύκολης προσπέλασης των λειτουργιών της μηχανής, ακόμα και στην παραλία ή την πισίνα.



IXUS 105 – καταγράψτε κάθε στιγμή διασκέδασης με στιλ

Η IXUS 105 χαρακτηρίζεται από την κλασική κομψότητα της σειράς IXUS, καθώς συνδυάζει το λεπτό και κομψό σώμα με μια γκάμα εντυπωσιακών λειτουργιών, για να φωτογραφίζετε εύκολα, κάθε ημέρα. Η IXUS 105 διατίθεται σε ασημί, καφέ, ροζ και γαλάζιο χρώμα, μια επιλογή κλασικών και απαλών χρωματισμών, που προσδίδουν στιλ και προσωπικότητα. Η φω¬τεινή οθόνη PureColor LCD II 6,8 εκ. (2,7”) είναι επίσης εξαιρετική για το καδράρισμα και την παρακολούθηση των λήψεων.

Η ανάλυση των 12,1 Megapixels προσφέρει εικόνες με πλούσια χρώματα και εξαιρετικό βαθμό λεπτομέρειας. Η κατάσταση Χαμηλού Φωτισμού επιτρέπει επίσης σε όλους τους χρήστες να καταγράφουν με ευκολία υπέροχες φωτογραφίες σε δύσκολες συνθήκες με περιορισμένο φωτισμό. Η IXUS 105 διαθέτει ακόμα δυνατότητα λήψης βίντεο με ανάλυση VGA, ταχύτητα 30 καρέ/δευτ. και ήχο, προσφέροντας στους χρήστες προοπτική εμπλουτισμού της εμπειρίας τους, που πλέον μπορεί να περιλαμβάνει και την καταγραφή αναμνήσεων σε βίντεο, πέρα από τις στατικές εικόνες.



Ευρυγώνιος φακός τεχνολογίας Canon

Τα δύο νέα μοντέλα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα σύμφωνα με τα κορυφαία πρότυπα και διαθέτουν γνήσιους ευρυγώνιους φακούς Canon 28mm με οπτικό ζουμ 4x, οι οποίοι είναι ιδανικοί για τη λήψη ομαδικών φωτογραφιών και τοπίων στη μέγιστη ρύθμιση ευρυγώνιου, ενώ προσφέρουν επίσης υπέροχα αποτελέσματα κατά τη φωτογράφηση πορτρέτων ή απομακρυσμένων θεμάτων με τη χρήση του ζουμ. Το πασίγνωστο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας της Canon διορθώνει τα προβλήματα που προκαλούνται από την αστάθεια της μηχανής, συμβάλλοντας στην αποφυγή του φλουταρίσματος των εικόνων, ιδιαίτερα κατά τη λήψη με πλήρη χρήση του ζουμ ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.



Έξυπνη Αυτόματη Κατάσταση με την Τεχνολογία Ανίχνευσης Σκηνής και λειτουργία i-Contrast για λήψεις με εύκολο χειρισμό

Η κατάσταση Έξυπνης Αυτόματης Λήψης με την Τεχνολογία Ανίχνευσης Σκηνής επιτρέπει τη λήψη υπέροχων φωτογραφιών, καθώς η μηχανή ανιχνεύει αυτόματα τη σκηνή, προσφέροντας στους χρήστες την ελευθερία να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στη φωτογράφηση. Η Έξυπνη Αυτόματη Κατάσταση ανιχνεύει 22 διαφορετικές σκηνές για την IXUS 130 και 18 για την IXUS 105, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα καθορισμού μιας ευρείας γκάμας συνθηκών λήψης – όπως στις καταστάσεις Πορτρέτο, Τοπίο ή Macro – πριν την εφαρμογή των βέλτιστων ρυθμίσεων που απαιτούνται για την καταγραφή της τέλειας εικόνας.
Η λειτουργία i-Contrast αναλύει τις εικόνες ώστε να προσφέρει την ιδανική έκθεση, φωτίζοντας και προσθέτοντας λεπτομέρειες στα σκοτεινά τμήματα των εικόνων και μειώνοντας παράλληλα την υπερέκθεση στις φωτεινότερες περιοχές. Η Έξυπνη Έκθεση Φλας ρυθμίζει έξυπνα τη χρήση του φλας, ώστε να ταιριάζει τόσο με το θέμα, όσο και με τις συνθήκες λήψης. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Έξυπνη Έκθεση Φλας ανιχνεύει και εξαλείφει τις σκιές στα πρόσωπα που προκαλούνται από το έντονο ηλιακό φως, ενεργοποιώντας το φλας.

Η Τεχνολογία Ανίχνευσης Κίνησης, η οποία ενσωματώνεται και στα δύο μοντέλα, αντιμετωπίζει το φλουτάρισμα της εικόνας παρακολουθώντας την αστάθεια της μηχανής, τη φωτεινότητα και την κίνηση του θέματος, ενώ καθορίζει αυτόματα την ταχύτητα του κλείστρου και την τιμή της ταχύτητας ISO για την επίτευξη αποτελεσμάτων με εξαιρετική ευκρίνεια. Η τεχνολογία Servo AF/AE, η οποία διατίθεται από την IXUS 130, παρακολουθεί επίσης τα κινούμενα θέματα, διατηρώντας την εστίαση και την έκθεση μέχρι τη στιγμή που ο χρήστης θα καταγράψει τη λήψη.



Τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπων – δυνατότητα λήψης όλων των προσώπων, σε κάθε περίσταση


Η Τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπων προσφέρει υπέροχες λήψεις με θέμα ανθρώπους, με ελάχιστη προσπάθεια. Η μηχανή μπορεί να ανιχνεύσει έως 35 πρόσωπα στο κάδρο, διασφαλίζοντας τη σωστή έκθεση και εστίαση των θεμάτων. Η λειτουργία Αυτόματης Διόρθωσης του φαινομένου των Κόκκινων Ματιών ανιχνεύει επίσης και διορθώνει αυτόματα το πρόβλημα αμέσως μετά τη λήψη της φωτογραφίας.
Η λειτουργία Χρονόμετρο για Πρόσωπα καθιστά τη λήψη ομαδικών και ατομικών φωτογραφιών εξαιρετικά εύκολη, με τη χρήση της Τεχνολογίας Ανίχνευσης Προσώπων, για την ενεργοποίηση του κλείστρου. Η λειτουργία παρακολουθεί έξυπνα τη σκηνή και η μηχανή καταγράφει τη φωτογραφία δύο δευτερόλεπτα αφού ένα πρόσθετο πρόσωπο εμφανιστεί στο κάδρο, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να καθορίσει ένα χρονόμετρο και στη συνέχεια να βιαστεί για να συμμετέχει στη λήψη. Η λειτουργία επιτρέπει επίσης την καταγραφή πολλαπλών λήψεων για τη διασφάλιση της επιθυμητής φωτογραφίας, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απαθανατίσουν την εικόνα που θέλουν κάθε φορά.
Τα δύο μοντέλα διαθέτουν εύκολο χειρισμό, που είναι συνώνυμος με τη σειρά IXUS. Οι χρήστες της IXUS 130 μπορούν να επιλέγουν εικόνες σαν αγαπημένες κατά την προβολή, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει τον εύκολο εντοπισμό εικόνων στη συλλογή. Το φωτεινό και ευανάγνωστο περιβάλλον χειρισμού που προσφέρεται και από τα δύο μοντέλα επιτρέπει επίσης την εύκολη πλοήγηση στα μενού, βοηθώντας στην καταγραφή υπέροχων εικόνων με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.



Αποστολή στο YouTube – αποστολή βίντεο online σε ελάχιστο χρόνο

Οι φωτογραφικές μηχανές IXUS 130 και IXUS 105 διαθέτουν την ενσωματωμένη λειτουργία αποστολής υλικού στο YouTube, μέσω της παρεχόμενης εφαρμογής λογισμικού CameraWindow, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης και αποστολής βίντεο απευθείας από τη μηχανή στο Διαδίκτυο μέσω υπολογιστή.



Λήψεις μεγάλης διάρκειας με κάρτες μνήμης SDXC

Τα δύο νέα μοντέλα είναι επίσης συμβατά με τις νέες κάρτες μνήμης SDXC. Οι κάρτες SDXC προσφέρουν χωρητικότητα αποθήκευσης έως 2TB, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν τεράστιο όγκο εικόνων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν κάρτες. Οι μηχανές υποστηρίζουν επίσης κάρτες μνήμης SDHC με χωρητικότητα έως 32GB, προσφέροντας άμεση συμβατότητα με τον πολύ μεγάλο αριθμό των ήδη διαθέσιμων καρτών μνήμης.
zougla.gr