Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και πολιτική στην Σάμο 6-9 Ιουλίου

Διεθνής Συνάντηση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Πολιτική, διοργανώνεται στη Σάμο στις 6-9 Ιουλίου


Περισσότεροι από 100 ερευνητές και ειδικοί στο χώρο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από 20 χώρες συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση με θέμα την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το Ελληνικό Κέντρο ....
Διαλειτουργικότητας, με την υποστήριξη των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών ΑΤC S.A. (Greece), Intrasoft International (Luxemburg) Google (Ireland), IBM (Israel), Microsoft (Brussels), Atos Origin (Spain), Engineering (Italy), Whitehall Reply (Italy).

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση την υποστήριξη της πολιτικής από την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του επερχόμενου 8ου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, θα παρουσιαστούν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα από τα νέα, διεθνή ερευνητικά έργα στην περιοχή “ICT for Governance and Policy Modelling” (CROSSROAD, COCKPIT, OCOPOMO, PADGETS, +SPACES, UBIPOL, WEGOV) στα οποία συνεργάζονται περισσότερα από 70 ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Η Μαρία Γερωνυμάκη, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας και κύρια ομιλητής στο συνέδριο, δήλωσε: «Η περιοχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και υποστήριξης της πολιτικής μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελεί μία σημαντική προτεραιότητα για την έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συμμετοχή επιστημόνων από όλα τα κράτη μέλη, υλοποιούνται ήδη ιδιαίτερα σημαντικά ερευνητικά έργα που στοχεύουν στην αύξηση της συμμετοχής των πολιτών και στην υποβοήθηση της δημόσιας διοίκησης για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Πιστεύουμε ότι το Samos Summit θα συμβάλλει ουσιαστικά στο δημόσιο επιστημονικό διάλογο και στην θεσμοθέτηση νέων φιλόδοξων στόχων για την έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε για τη συνάντηση κορυφής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η Σάμος θα είναι για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την πολιτική, διεθνώς. Στα πλαίσια του Samos Summit, γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής. Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι θα είναι και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μία ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση.»

Περισσότερα για τη συνάντηση κορυφής, η οποία και θα μεταδίδεται «ζωντανά» μέσω διαδικτύου, στο http://samos-summit.blogspot.com
zougla.gr