Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Samsung Galaxy Tab


Φήμες και περαιτέρω «διαρροές» για το Samsung Galaxy Tab


Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναφερθεί στην επικείμενη είσοδο της Samsung, συγκεκριμένα στην αναφορά που έκανε η εφημερίδα Korea Herald για τη νέα συσκευή τύπου ταμπλέτας από την εν λόγω εταιρεία, με χρονικό διάστημα λανσαρίσματος το τρίτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή έως το τέλος του Σεπτέμβρη. Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά έγινα γνωστά από την παραπάνω εφημερίδα, όπως ο κεντρικός επεξεργαστής που είναι -θεωρητικά τουλάχιστον- αρκετά ισχυρός, η εσωτερική επαρκέστατη μνήμη, η οθόνη 7 ιντσών τελευταίας τεχνολογίας «Super AMOLED», το μικρό βάρος της συσκευής και η ενέργεια της μπαταρίας .
Προ λίγων ημερών, αυτή τη φορά από την ιστοσελίδα Engadget, προέρχεται ένα δεύτερο «πακέτο» φημών, κατά την ιστοσελίδα από λίαν αξιόπιστη πηγή, για το Samsung Galaxy Tab P1000 / Tape / sPad ή όπως αλλιώς τελικά ονομαστεί.....




Εξωτερικά η ταμπλέτα θα έχει τέσσερα κουμπιά, ενώ θα λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιώντας κλασικού μεγέθους κάρτα SIM (και όχι τις κάρτες micro-sim που φαίνεται να αγαπά όλο και περισσότερο τελευταίως η Apple). Η φωνητική επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω του εσωτερικού μικροφώνου / ηχείου της ταμπλέτας ή μέσω BlueTooth ακουστικού (αν διαθέτετε). Από αυτή την δυνατότητα, εκμαιεύεται η πληροφορία ότι η ταμπλέτα διαθέτει ασύρματη δικτύωση τύπου BlueTooth, όμως η Samsung φρόντισε (κατά το Engadget και την πηγή του πάντα) να εξοπλίσει περαιτέρω την συσκευή με GPS, Wi-Fi και 3G υποστήριξη ασύρματου δικτύου. Επίσης διαθέτει μια κάμερα των 3.2MPixel για φωτογραφίες και βίντεο, ενώ η σύνδεση με υπολογιστή για μεταφορά από – και προς αρχείων στην ταμπλέτα αλλά και διαμοιρασμό σύνδεσης Internet (δηλαδή, αποκτά το laptop σας Internet,μέσω της ταμπλέτας και του δικτύου 3G / Wi-Fi) γίνεται με καλώδιο USB ή ακόμα και ασύρματα μέσω ασύρματου Wi-Fi. Τέλος, φημολογείται ότι η ταμπλέτα της Samsung θα φοράει το Λειτουργικό Σύστημα / περιβάλλον χρήσης της Google, ονόματι Android έκδοσης 2.2 (αλλιώς «Froyo»).
zougla.gr/ M.A.R.C-review