Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Περιστρεφόμενοι ουρανοξύστες ! - Δείτε το βίντεο !

Περιστρεφόμενοι ουρανοξύστεςΉρθε η επανάσταση στην αρχιτεκτονική! Μέχρι το τέλος του 2010 η Μόσχα και το Ντουμπάι θα φιλοξενούν τους πρώτους περιστρεφόμενους ουρανοξύστες. Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία Dynamic Architecture και συγκεκριμένα στον αρχιτέκτονα David Fisher.

Ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε την ιδέα όταν βρισκόταν στο σπίτι φίλου του στο Μανχάταν που είχε πολύ όμορφη θέα αλλά δεν έπιανε όλες τις πλευρές της πόλης. Σύμφωνα με τον Fisher όλοι οι όροφοι των ουρανοξυστών θα περιστρέφονται 360 μοίρες καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας για να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τη θέα. Οι ουρανοξύστες θα είναι και οικολογικοί αφού θα λειτουργούν με τη βοήθεια ηλιακής και αιολικής ενέργειας, ενώ με την παραγόμενη ενέργεια θα μπορούν τροφοδοτούν και τριγύρω κτίρια. 



Η Μόσχα έχει ήδη εγκρίνει την κατασκευή περιστρεφόμενου ουρανοξύστη με 70 ορόφους, ενώ για το κτίριο των 80 ορόφων στο Ντουμπάι αναμένουν την έγκριση. Ο αρχιτέκτονας έχει εκφράσει την επιθυμία να χτίσει έναν παρόμοιο ουρανοξύστη και στη Νέα Υόρκη, αλλά ακόμα δεν έχει καταθέσει σχετική μελέτη. Οι ...ουρανοξύστες θα περιέχουν πισίνες, κήπους και θα υιοθετούν τη νέα μόδα που θέλει ασανσέρ για αυτοκίνητα, ώστε να μπορεί να παρκάρει κάποιος ακριβώς έξω από το διαμέρισμά του.

Το Forthnet.gr σας παρουσιάζει φωτογραφίες από τα σχέδια για τους περιστρεφόμενους ουρανοξύστες.

Περισσότερες πληροφορίες
www.dynamicarchitecture.net





www.schizas.com/  M.A.R.C-review