Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

BeoLab 11, ένα subwoofer εξαιρετικής απόδοσης, ελκυστικού design, τοποθέτηση σε τοίχο ή δάπεδο


Το BeoLab 11 είναι ένα νέο, κομψό subwoofer από την Bang & Olufsen που αποδίδει εκπληκτική ποιότητα στα μπάσα για το μέγεθός του. Με το BeoLab 11, η Bang & Olufsen έφερε την επανάσταση στην κατηγορία των subwoofer, δημιουργώντας ένα subwoofer με ...εντελώς νέα εμφάνιση. Παρά την ισχυρή, σαν γλυπτό παρουσία του, το BeoLab 11 είναι διακριτικό κι έτσι ενοποιείται εύκολα με το περιβάλλον του.




Ο μοναδικός ακουστικός σχεδιασμός του BeoLab 11 επιτρέπει να τοποθετηθεί στο δάπεδο, σε μια γωνία ή να αναρτηθεί στον τοίχο. Στην πραγματικότητα, χάρη στους ελάχιστους κραδασμούς του, είναι ένα από τα πολύ λίγα subwoofer στον κόσμο που μπορούν να αναρτηθούν σε τοίχο. Και με τον σαν γλυπτό σχεδιασμό του BeoLab 11, είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να φαίνεται και όχι να κρύβεται πίσω από κάποιον καναπέ.



Πανίσχυρα μπάσα σε ένα αισθητικά κομψό περιτύλιγμα

Βασισμένο στις παγκόσμια φημισμένες δυνατότητες της Bang & Olufsen στον ήχο, το BeoLab 11 προσφέρει ξεχωριστή ηχητική εμπειρία και εξαιρετική ακουστική απόδοση. Το BeoLab 11 είναι μία σημαντική προσθήκη στην εμπειρία των μπάσων σε οποιαδήποτε μικρή ή μεσαία διάταξη ηχείων, προσθέτοντας χαμηλές συχνότητες από τα 300 Hz και κάτω. Αποτελείται από δύο πανομοιότυπα περιβλήματα ηχείου, με αντικριστά διαφράγματα. Τα εξωτερικά καλύμματα κατασκευάζονται από αλουμίνιο και διατίθενται σε ασημί και λευκό. Το όλο concept βασίζεται σε δύο μονάδες 6½” με ηλεκτρονικά συστήματα που κάνουν το BeoLab 11 πλήρως ενεργό και κατάλληλο για εφαρμογές τόσο της Bang & Olufsen όσο και τρίτων κατασκευαστών.

Χρησιμοποιώντας την αρχή της ακουστικής ισορροπίας Acoustic Balance Principle για πρώτη φορά σε ένα subwoofer της Bang & Olufsen, το BeoLab 11 διαθέτει ασυμβίβαστη απόδοση μπάσων με ελάχιστους κραδασμούς. Προσθέτει κύρος στο σύστημα surround sound που διαθέτετε και παράλληλα αποκαλύπτει τους απαλούς και ανεπαίσθητους τόνους των αγαπημένων σας κομματιών.



Ευελιξία στην τοποθέτηση
Λόγω των πολυκατευθυντικών ιδιοτήτων του μπάσου, η απόδοση δεν εξαρτάται από τον προσανατολισμό. Έτσι, μπορείτε να «περιστρέψετε» τη μονάδα όπως θέλετε, όταν την τοποθετείτε στο δάπεδο. «Χάρη στην αρχή ακουστικής που διαθέτει, η οποία μειώνει στο ελάχιστο τους κραδασμούς που συνήθως παρατηρούνται με ένα subwoofer, το BeoLab 11 μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο ή να αναρτηθεί σε τοίχο – και θα αποδίδει εξαιρετικά σε οποιαδήποτε θέση. Η ανάρτηση ενός subwoofer στον τοίχο είναι αρκετά παράδοξη. Ωστόσο, σε πολλά σπίτια αυτή μπορεί να είναι η προτιμώμενη τοποθέτηση, καθώς θα είναι εφικτή η απόκρυψη των καλωδίων και θα απελευθερωθεί χώρος στο δάπεδο», δηλώνει ο Michael Jensen, Product Manager της Bang & Olufsen.



Ανακαλύψτε και πάλι τη μουσική συλλογή σας
Προσθέτοντας ένα BeoLab 11 σε μία απλή στερεοφωνική διάταξη, θα παρατηρήσετε ότι ακούτε πράγματα στην συλλογή των CD σας που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά μουσικά CD περιέχουν πληροφορίες μπάσων που δεν είναι εφικτό να αναπαραχθούν από μικρότερα ηχεία, καθώς αυτά δεν καλύπτουν ολόκληρο το εύρος συχνοτήτων. Έτσι, έχετε πλουσιότερο ήχο, όχι μόνο στην περιοχή των μπάσων αλλά και σε άλλες περιοχές συχνοτήτων, καθώς αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων από τα μικρότερα ηχεία. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι δυνατότητες των μικρότερων ηχείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό των ανώτερων μπάσων, των μεσαίων συχνοτήτων και των πρίμων. Θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε κάποιο στούντιο με μια ορχήστρα ή σε ένα jazz club στο Μανχάταν. Θα απολαύσετε τη μουσική όπως ακριβώς προοριζόταν να ακούγεται, αυθεντική, και σαν να έχετε τον καλλιτέχνη ακριβώς απέναντί σας.
zougla/ M.A.R.C-review