Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 14 MPixel ΚΑΜΕΡΑ ! ! !


Altek «Leo», ένα κινητό με 14 MPixel κάμερα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010, 09:47
Πριν από την έλευση του δημοφιλέστατου iPhone της Apple το 2007 και την επικείμενη αλλαγή / εναρμόνιση στα ίδια πρότυπα του τοπίου των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, η «φρενίτιδα» που ...
επικρατούσε ήταν αυτή των πολλών Mega Pixel στις ενσωματωμένες κάμερες των τηλεφώνων.



Έτσι, στις αρχές προς μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, άρχιζαν να εμφανίζονται συσκευές με κάμερες αρκετών MP, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποδιδόμενη φωτογραφική ποιότητα αλλά και στην ποικιλία φωτογραφικών εξειδικευμένων λειτουργιών.



Βέβαια, με το πέρας του χρόνου, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας (και την ταυτόχρονη μείωση κόστους των εξαρτημάτων), η μόδα των «κινητών – φωτογραφικών μηχανών» ξεπεράστηκε, αφού πλέον με αρκετά χαμηλό αντίτιμο μπορεί να αποκτηθεί μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή άριστης ποιότητας (για τον μέσο χρήστη) των πολλών MP, όντας παράλληλα εύκολη στη χρήση. Φαίνεται, όμως, ότι η εταιρεία Altek, με το νέο της τηλέφωνο ονόματι «Leo», πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα χώρος για ένα τέτοιο τηλέφωνο (ενδεχομένως για παπαράτσι;).



Ούτε πέντε, ούτε οκτώ, αλλά 14 MP αποδίδει η ενσωματωμένη κάμερα του τηλεφώνου, διά ενός αισθητήρα CCD των 1 / 2.3 ιντσών, ενώ μπορεί να κάνει λήψη video HD στην ανάλυση των 1280x720 γραμμών (αλλιώς 720p). Έχει λειτουργία κανονικού (και όχι «δήθεν» ψηφιακού) 3x ζουμ (όταν ενεργοποιείται η λειτουργία της κάμερας, προεκτείνεται ο φωτογραφικός μηχανισμός από την συσκευή), φλας τύπου Xenon, ενώ ο χειρισμός των φωτογραφικών λειτουργιών γίνεται από ειδικά κουμπιά στο πλαϊνό μέρος της συσκευής (ζουμ, πανόραμα, ανίχνευση χαμόγελου, έκθεση, κ.λπ.), συντελώντας έτσι περισσότερο στην εικόνα «φωτογραφικής μηχανής» που εκπέμπεται από το Altek Leo, παρά κινητού τηλεφώνου.



Η οθόνη είναι διαστάσεων WVGA, η ασύρματη δικτύωση είναι Wi-Fi τελευταίου τύπου «n» και το περιβάλλον χρήσης / Λειτουργικό Σύστημα που φοράει το Altek Leo είναι το Android «Éclair» 2.1 (όχι το πιο νέας έκδοσης 2.2 «Froyo»). Παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επίσημα στην έκθεση CommunicAsia και θα διατεθεί στις αγορές των Ταϊβάν, Χονγκ Κόνγκ και Κίνας στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος) στην τιμή των 499 δολαρίων, χωρίς να έχει γίνει κάποια αναφορά για πιθανή «μετακόμιση» προς την ευρωπαϊκή αγορά.
zougla/ M.A.R.C-review