Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Έρχεται το Norton Antivirus για «έξυπνα» κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και κορνίζες


Η εταιρία Symantec ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τη γκάμα του γνωστού λογισμικού της κατά των ιών Norton, προκειμένου να λειτουργεί πλέον σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet) και κάθε άλλου είδους συσκευή που συνδέεται στο Ίντερνετ, όπως τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, ψηφιακές κορνίζες, blu-ray players, e-readers κ.α.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή όπου οι μη-PCs συσκευές ...
γνωρίζουν εκρηκτική αύξηση σε αριθμό, πράγμα που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για τους κυβερνο-εγκληματίες. Έτσι, είναι όλο και κρίσιμο για τους καταναλωτές να προστατευτούν πέρα από τον προσωπικό υπολογιστή τους», δήλωσε η Τζάνις Τσάφιν, διευθυντικό στέλεχος της Symantec.
  
Η νέα στρατηγική της εταιρίας έχει οδηγήσει στη δημιουργία του νέου πακέτου “Norton Everywhere” (Νόρτον Παντού), το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει προστασία από κακόβουλες εφαρμογές που μπορεί να «τρυπώσουν» σε ένα smartphone, αποτρέποντας έτσι την κλοπή προσωπικών δεδομένων ή την πραγματοποίηση κλήσεων χωρίς τη γνώση του κατόχου του κινητού.
  
Οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις (beta) του νέου πακέτου θα εμφανιστούν μέσα στο καλοκαίρι και το Norton Everywhere αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους.
enet/ M.A.R.C-review