Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Βραβείο για την Canon EOS 550D:


 «H καλύτερη DSLR με προηγμένες δυνατότητες»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 09:06
Η Canon EOS 550D βραβεύτηκε πρόσφατα ως η «καλύτερη DSLR με προηγμένες δυνατότητες» από τον Οργανισμό Technical Image Press Association (TIPA) για προϊόντα φωτογραφίας και απεικόνισης στην Ευρώπη. Η EOS 550D επαναπροσδιορίζει τα όρια της σειράς φωτογραφικών μηχανών ευρείας κατανάλωσης DSLR της Canon, ενσωματώνοντας τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που απαντώνται συνήθως στις ημιεπαγγελματικές μηχανές DSLR, σε μια κατασκευή μικρή και ελαφριά, είδος που προτιμούν οι καταναλωτές. Ο νέος αισθητήρας CMOS APS-C με ανάλυση 18 Megapixel (MP), σε συνδυασμό με τον προηγμένο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4 της Canon και τη δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD προσφέρουν στους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για να εξερευνήσουν νέα επίπεδα δημιουργικότητας. Δείτε τα πλήρη ...
χαρακτηριστικά της βραβευμένης EOS 550D:http://www.intersys.gr/default.asp?pid



Δημιουργικός έλεγχος χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα
Η EOS 550D καθιστά την εξελιγμένη τεχνολογία απεικόνισης της Canon πιο προσιτή στους καταναλωτές. Ο προηγμένος επεξεργαστής εικόνας DIGIC 4 της Canon και ο αισθητήρας με ανάλυση 18MP υποστηρίζουν τις τυπικές ρυθμίσεις ταχύτητας ISO 100 – 6400 (με δυνατότητα επέκτασης σε 12800), ενώ η βελτιωμένη τεχνολογία μείωσης του θορύβου στο εσωτερικό της μηχανής ενισχύει την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η επεξεργασία εικόνας 14-bit του συστήματος προσφέρει επίσης ομαλότερες τονικές διαβαθμίσεις και ρεαλιστικά χρώματα για την παραγωγή εκτυπώσεων υψηλής ποιότητας και την προβολή σε οθόνη.



Για μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια στην εστίαση, η EOS 550D διαθέτει σύστημα Αυτόματης Εστίασης (AF) 9 σημείων, με ένα επιπλέον σημείο υψηλής ευαισθησίας τύπου σταυρού στο κέντρο, για φακούς f/2.8 ή ταχύτερους. Η EOS 550D υποστηρίζει επίσης τη δυνατότητα συνεχούς λήψης με υψηλή ταχύτητα 3,7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). “Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου στις εικόνες, καθώς μπορούν να αιχμαλωτίζουν στη μηχανή τους ανεπανάληπτες στιγμές, εύκολα και με ακρίβεια.

Συνεχίζοντας την παράδοση της επιλεκτικής χρήσης νέων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών από την προηγμένη και επαγγελματική σειρά μηχανών DSLR, η EOS 550D περιλαμβάνει το σύστημα φωτομέτρησης iFCL, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά στο μοντέλο EOS 7D. Ένα νέο χαρακτηριστικό για μια φωτογραφική μηχανή EOS είναι η δυνατότητα καθορισμού του ανώτερου ορίου για την αυτόματη ταχύτητα ISO, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το ανώτερο όριο θορύβου στις εικόνες τους. Για πρώτη φορά σε μια μηχανή EOS εισαγωγικού επιπέδου, οι ρυθμίσεις διόρθωσης έκθεσης και οριοθέτησης μπορούν να καθοριστούν σε έως +/- πέντε και δύο βήματα αντίστοιχα, επιτρέποντας στο φωτογράφο να καταγράφει πλήθος εκδόσεων της ίδιας λήψης με διαφορετική έκθεση, ώστε να παράγονται εικόνες με σωστή έκθεση, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.



Λήψη βίντεο EOS: Βίντεο Full HD με δημιουργικό έλεγχο
Καθώς η δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, η Canon συνεχίζει να προσφέρει τεχνολογία DSLR που θέτει τα πρότυπα στον κλάδο στη λειτουργικότητα των πολυμέσων. Η EOS 550D διαθέτει τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση Full HD 1920x1080p, επιτρέποντας στους φωτογράφους να επιλέγουν την ταχύτητα καρέ της προτίμησής τους μεταξύ των τιμών 30, 25 και 24 καρέ/δευτ., ενώ προσφέρει επίσης βίντεο με ανάλυση 720p και ταχύτητα 60 και 50 καρέ/δευτ. Η EOS 550D περιλαμβάνει επίσης υποδοχή σύνδεσης στερεοφωνικού μικροφώνου 3,5 χιλ., δίνοντας τη δυνατότητα χρήσης ενός εξωτερικού μικροφώνου κατά την εγγραφή βίντεο.

Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να αναλάβουν χειροκίνητα τον έλεγχο για τις ρυθμίσεις έκθεσης, αλλάζοντας το βάθος πεδίου και τον βαθμό φλουταρίσματος της κίνησης, για πιο δημιουργικές λήψεις. Για την καλύτερη δυνατή ποιότητα βίντεο, η λειτουργία προτεραιότητας υψηλών τόνων (HTP) μπορεί να καθοριστεί ανεξάρτητα για τη λήψη ταινιών, χωρίς να απαιτείται αλλαγή οποιασδήποτε ρύθμισης για την καταγραφή στατικών εικόνων. Στις περιπτώσεις λήψης θεμάτων σε μακρινή απόσταση, η λειτουργία Κοπής Ταινίας της EOS 550D εκτελεί τη λήψη με την κεντρική περιοχή 640 x 480 pixel του αισθητήρα, μεγεθύνοντας ουσιαστικά την εικόνα περίπου επτά φορές. Η EOS 550D είναι η πρώτη μηχανή της σειράς EOS που χρησιμοποιεί τη λειτουργία Κοπής Ταινίας και προσφέρει στους καταναλωτές μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη σημαντικών στιγμών, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν δυνατό να καταγραφούν λόγω της μεγάλης απόστασης.



Ο κόσμος σας με καθαρό βλέμμα

Η EOS 550D επιτρέπει επίσης στους φωτογράφους να παρακολουθούν τις εικόνες και τις ταινίες τους με εξαιρετική καθαρότητα. Η οθόνη LCD Clear View 7,7 εκ. (3,0‛) με αναλογίες 3:2 και ανάλυση 1.040.000 κουκκίδων επιτρέπει την παρακολούθηση των καταγεγραμμένων εικόνων κατά 100%, χωρίς περιθώρια. Η αντι-ανακλαστική επικάλυψη απωθεί το νερό και καθιστά επίσης ευκολότερη την παρακολούθηση της οθόνης σε συνθήκες πολύ έντονου φωτισμού, καθώς και από διαφορετικές γωνίες.

Κατασκευή EOS – Ποιότητα Canon
Η EOS 550D είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, όπως εξάλλου θα περίμεναν οι καταναλωτές από μια φωτογραφική μηχανή DSLR της σειράς EOS. Διαθέτει μεγαλύτερα και πιο εύχρηστα πλήκτρα, τα οποία επανασχεδιάστηκαν λαμβάνοντας πληροφορίες και σχόλια από χρήστες. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η EOS 550D διαθέτει επίσης ένα πρόσθετο πλήκτρο στη νέα λαβή μπαταρίας, το οποίο επιτρέπει την αλλαγή των ρυθμίσεων του διαφράγματος κατά τη λήψη με κράτημα της μηχανής σε κατακόρυφη θέση, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του προσανατολισμού του σώματος.



Μοιραστείτε τις λήψεις σας με φίλους και συγγενείς
Για τους φωτογράφους της EOS 550D, η λήψη υπέροχων φωτογραφιών και βίντεο είναι απλά το πρώτο βήμα. Χάρη στην ενσωματωμένη υποδοχή HDMI, η οποία είναι συμβατή με τη λειτουργία HDMI-CEC (High-Definition Multimedia Interface – Consumer Electronics Control), οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τα αποθηκευμένα βίντεο και τις εικόνες στην EOS 550D σε μια τηλεόραση HD-ready και να ελέγξουν την προβολή με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

Αξεσουάρ

Η EOS 550D είναι πλήρως συμβατή με όλους τους φακούς EF και EF-S της Canon, καθώς και με τις μονάδες φλας Speedlite σειράς EX, συμπεριλαμβανομένου του μικρού μεγέθους Speedlite 270EX. Η EOS 550D είναι επίσης συμβατή με το νέο Ασύρματο Τηλεχειριστήριο RC-6, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν στατικές εικόνες υψηλής ποιότητας και βίντεο Full HD χωρίς να αγγίζουν το σώμα της μηχανής. Το λεπτό τηλεχειριστήριο υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορεί να ενεργοποιήσει την ελευθέρωση του κλείστρου από απόσταση έως πέντε μέτρων, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν άμεση ελευθέρωση ή καθυστέρηση δύο δευτερολέπτων, για μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη λήψη.
zougla/ M.A.R.C-review