Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Διεθνές συνέδριο μετεωρολογίας και κλιματολογίας στην Πάτρα



Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρία διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών του Περιβάλλοντος, το 10ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας, στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών, από 25 έως 28 Μαϊου.
Στο συνέδριο θα μελετηθούν διάφορα θέματα, με έμφαση στον ελληνικό χώρο, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η κλιματική αλλαγή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το όζον και η υπεριώδης ακτινοβολία, οι εφαρμογές της μετεωρολογίας στα ενεργειακά θέματα κ.α.
   
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν περισσότερες από 150 εργασίες ελλήνων και ξένων επιστημόνων από ΑΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο νορβηγός καθηγητής και ακαδημαϊκός Ίβαρ Ίσακσεν, επιφανές μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Χρήστος Ζιακόπουλος κ.α.
enet/ M.A.R.C-review